Напишете дума/думи за търсене

Любовта трябва да носи радост, а не страдание

Любовта винаги си заслужава, на всяка възраст и при всякакви обстоятелства. Не всички любови обаче си заслужават. Не тази, която те наранява, или тази, която те спира да бъдеш себе си.
Тези видове не правят нищо друго, освен да ни правят нещастни.
Никой не идва на света експерт по емоционалните взаимоотношения. Трябва да се смеете, да плачете и да се учите. Ние сме същества, които трябва да научат за най-интензивните си емоции - тези, които или ни нараняват, или ни обогатяват.

Любовта е приключение и в същото време скок в празнотата. Поемането на рискове винаги ще си струва, ако запазите самочувствието си непокътнато заедно със зрелостта да знаете как да установите границите и приоритетите си. На първо място винаги трябва да бъде вашето собствено щастие.

Как да накараме любовта да си заслужава
Когато става въпрос за любов, няма магическа формула, която да работи за всички. Всички ние имаме своя собствена история, свои собствени нужди и ценности и свой собствен начин за разбиране на личните взаимоотношения.

Ние също така всички искаме да бъдем щастливи и да не страдаме. Ето защо е добра идея да имате предвид следните насоки:

1. Не идеализирайте партньора си
Случва ли ви се понякога да говорите за партньора си по този начин? „Той е просто перфектен”, „ Тя трябва само да ме погледне, за да разбере какво чувствам.”, „ Толкова съм щастлива, че го имам в живота си.”

Вашият партньор може наистина да притежава страхотни качества. Все пак се опитайте да не го гледате през розови очила. Макар че любовта често ни превзема и отново ни превръща в тийнейджъри. В този случай това, което наистина правите, е да проектирате собствените си желания и нужди върху половинката си.

Не идеализирайте. Наблюдавайте човека, когото обичате, такъв, какъвто е в действителност. Приемете, че той е сложен индивид с добри и лоши страни, точно като вас. В крайна сметка любовта винаги е голямо предизвикателство, защото трябва да обедини двама несъвършени хора, за да създаде перфектна връзка. Въпреки това винаги си струва усилията.

2. Не се отказвайте от всичко, ако не получите нищо в замяна
Какво бихте направили за любовта? Бихте ли напуснали семейството си? Да се преместите на друго място? Да поканите някого у дома си?
Да се откажете от приятелите си? Бихте ли поставили нуждите на партньора си пред вашите? Бихте ли оставили настрана собствените си ценности за човека, когото обичате сега? Помислете за това обективно.

Любовта никога не означава да предлагаш всичко за нищо в замяна. Емоционалните отношения са реципрочни. И двамата партньори печелят и никой не губи. Това не е игра с противници, а баланс от взаимни усилия и договорени отстъпки.

3. Да обичаш, без да притежаваш
Ако партньорът ви започне да изгражда стени, за да ви задържи, започвате да се чувствате задушени. Ако ви забранява, провокира, емоционално ви изнудва и се опитва да ви превърне в жертва със своите упреци и ултиматуми, трябва да осъзнаете, че тази връзка ще ви донесе само болка.

Зависимата любов, която е притежавана и контролирана, не е зряла и съзнателна любов. Това е егоистът, който дава приоритет на собствените си нужди и страхове. Освободете се от него.


4. Истинската любов започва от нас самите
Егоистично ли е да обичаш себе си? Отговорът е не. Ако не го направите, може да прекарате целия си живот в очакване на този перфектен човек, скачайки от връзка в връзка, без изобщо да намерите мечтания партньор, когото имате предвид.

Защо се случва това? Трябва да вземете предвид следното:
Не търсете някого, който да запълни празнините ви или да облекчи страховете ви. Станете първо свой собствен „идеален човек“. Този зрял, балансиран и уверен индивид, когото заслужавате да бъдете.
• Ако не започнете да обичате себе си, ще прекарате целия си живот в очакване другите да ви обичат и да задоволят вашите собствени нужди. Никога не трябва да принуждавате никого да решава вашите проблеми и недостатъци или да лекува раните ви. Освен това не може да очаквате някой да ви обича безусловно, ако вие не обичате себе си.
• Ако обичате и уважавате себе си и не се страхувате да бъдете сами, ще може да предложите по-пълна, по-мъдра и по-зряла любов на партньора си. Такава, която ще ви изпълни с радост, а не със скръб.

Любовта, която не познава болка, е тази, която се предлага със зрялост и почтеност, без да иска нищо в замяна. Една връзка, способна да се обогати без емоционален изнудване, се състои от двама души, които се допълват взаимно. Това превръща живота в красиво приключение, пълно с радости и двойката се учи от него всеки ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X