Напишете дума/думи за търсене

5 емоции, които увреждат тялото

Според традиционната китайска медицина негативното емоционално разположение може сериозно да увреди здравето. Тези открития са потвърдени и от науката.

Според китайската медицина всяка емоция е свързана с орган и функция на човешкото тяло. Тя вярва, че най-честите причини за заболяването са негативните нагласи и емоции като вина, негодувание, нужда от внимание и страх. Следователно всеки емоционален дисбаланс може да се отрази в определени симптоми или заболявания на нашите органи.

Хората от тази източна страна вярват, че болестта се ражда, за да се избегнат неприятни ситуации или да се опитат да избягат от тях.

Те смятат, че нашите чувства на дискомфорт ни казват, че трябва да се обичаме. Следователно, обичайки се един друг, ние позволяваме на сърцата си да управляват живота ни, а не на егото си.

Животът не е за стабилност, а за това да знаеш как да ходиш по балансиран начин.

Емоциите, които причиняват заболяване според китайската медицина
• Тъга или скръб. Тези чувства възникват от разочарование, раздяла или загуба и засягат предимно белите дробове. Тъгата причинява тежест, задух, умора и депресия. Това означава, че отнема време, за да приемем и изразим емоциите си.
• Внимание. Произлиза от несигурност и има тенденция да отслабва далака. Вниманието е свързано със заболявания на гърдите и раменете.
• Страх. Това чувство е свързано с бъбреците, стомаха и бъбречната недостатъчност. Тези промени идват от склонността да страдате от ирационални страхове. Неприетият страх се пренася в тялото, причинявайки чернодробни и сърдечни проблеми.
• Ужас. Това е подобно усещане на страха, но е по-екстремно. Свързва се с физически и емоционални проблеми. Ужасът може да доведе до загуба на паметта, дезориентация, сърцебиене, световъртеж, тремор, изпотяване и припадък.
• Гняв. Може да приеме различни форми. Например раздразнителност, разочарование, завист и гняв. Гневът се превръща в главоболие, болки във врата, световъртеж и по-специално чернодробно заболяване.


Връзката между емоциите и болестите
Важно е да знаем значението на болестта, защото тя е един от начините, по които тялото ни се изразява. Всички наши емоции и мисли се регистрират в клетките. Следователно болестите са проява, че нещо не е наред.

Следващата компилация е обобщение на значението на някои от най-често срещаните заболявания. Всички те се основават както на традиционната китайска медицина, така и на друга допълнителна ориенталска медицина.
Алергии. Те показват дълбоки страхове. Например страх от липса на способност да разчитате на себе си и да не може да търсите състрадание, подкрепа и внимание от другите.
Депресия. Смисълът му се намира в конфликта между идеалното и реалното. С други думи, между това кои сме и кои искаме да бъдем, и между това, което имаме и това, което искаме да имаме.
Артрит. Чувство, че не може да се адаптира и да бъде психически гъвкав. Тълкува се като липса на увереност и безкомпромисно отношение към живота.
Затлъстяване. Неговото значение се намира във вътрешна празнота, следователно храната се използва за компенсиране. Освен това страх да се изложим пред другите и да бъдем уязвими и податливи на нараняване.
Нервност. Липса на контакт с нашето вътрешно аз. Егоцентричност. Всичко се гледа от субективна гледна точка. Чувство на несигурност и живот със страх от нападение. Също така неспособност да се отървете от егоистичните нагласи.

Емоциите предизвикват или акцентират върху болестта, но също така влияят на здравето

Емоциите могат да предизвикат или да акцентират върху определени заболявания. Но може да ги използваме и по такъв начин, че да повлияем положително на здравето си.

За да се случи това, просто трябва да знаем как да разпознаваме емоциите, които причиняват дисбаланс в телата ни, и да ги трансформираме.
В източната медицина особено значение се отделя на самопознанието на емоциите. Това е нещо, което западната психология също започва да взема предвид. Това е така, защото вече е признато, че всяко цялостно лечение винаги ще адресира проблема от различни гледни точки. Следователно има по-голям шанс да бъде ефективно.

„Напрежението е това, което смятате, че трябва да бъдете. Релаксацията е това, което сте."
-китайска поговорка-

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X