Напишете дума/думи за търсене

Многото значения на "Обичам те" в една връзка

Две малки думички, които означават много за тези, които ги казват, и за тези, които ги чуват. Те обаче не означават непременно едно и също нещо всеки път.

Думите „Обичам те“ са били използвани в началото и дори в края на някои страхотни романси. Тези думи могат да имат съвсем различно значение, в зависимост от това кога в една връзка се произнасят. Не е същото да ги кажете за първи път, както когато сте с партньора си заедно вече от една година.

Защо има толкова много значения на "обичам те"?
Двама души в една връзка растат успоредно. В рамките на това личностно израстване всеки открива нови ситуации, които оказват влияние върху собствения му живот и на нивото на двойката. В резултат на това значението на „обичам те“ се развива в зависимост от това как се развива връзката и от самата двойка.

Въпреки това има едно нещо, което остава непроменено, когато казваме тези думи. Фактът е, че човекът, на когото ги казвате, е важен за вас. Няма значение каква е ситуацията и дали е придружена от сълзи, смях или прегръдки.

Какво означават думите „обичам те“ на всеки етап от една връзка?

Два месеца: харесвате как върви всичко
В дългосрочна и стабилна връзка два месеца са кратко време и минава много бързо. Това е в началото на едни отношения, когато се чувствате така, сякаш сте най-влюбени и сякаш сте открили наистина специален човек. Когато кажете „обичам те“ на този етап, вие си мислите, че това, което имате, ще продължи вечно. Въпреки това, ако сте реалисти, ще знаете, че нищо не трае вечно.

На този първи етап много хора бъркат подобното на нея с любовта. Това обикновено се дължи на незрялост или липса на много предишни връзки. На този етап би било по-подходящо да кажете „Харесвам те“.

Пет месеца: ти си важен за мен
Изследванията твърдят, че пет месеца бележат края на началния етап на увлечение. Да кажеш „обичам те“ в този момент, вероятно означава „ти си важен в живота ми“.

На този етап все още чувствате известна несигурност и много съмнения или страхове. Може да се запитате дали в крайна сметка другият ще разбие сърцето ви или дали се чувства по същия начин като вас. Изричането на „Обичам те“ на този етап все още може да ви донесе пеперуди в корема. Това обаче все още не идва наистина от сърцето ви.

Шест месеца: вие сте идеални заедно
В момента и двамата не може да спрете да мислите един за друг. Обичате всичко, което партньорът прави за вас.
Например да изразява любовта си, да ви фотографира, да изпраща любовни имейли и съобщения. „Обичам те“ сега означава много повече, отколкото преди два месеца. Всъщност сега тези думи носят посланието, че обичаш как те кара да се чувстваш и колко страхотно се чувстваш като част от неговия живот.


Седем месеца: това, което е твое, е и негово
С минаването на повече време взаимните ви чувства нарастват. Да кажеш „обичам те“ на този етап, наистина означава , че това, което е мое, е твое, а твоето е мое.
Оттук нататък изричането на тези две малки думи означава нещо споделено, както всичко останало във вашата връзка.

Десет месеца: ти си най-добрият ми приятел
Досега сте се чувствали напълно нормално да сте с партньора си. Когато сте разделени, имате усещане почти за болка и се чувствате странно. В този момент казването на „обичам те“ има по-сериозни конотации. Няма значение дали е казано на шега или в SMS, посланието му е еднакво силно.

Ако ви попитат в този момент, вероятно бихте казали, че партньорът ви е невероятен човек. Също така бихте казали, че той е най-добрият ви приятел.

Този тип „обичам те“ далеч надхвърля това, което ви предлага човекът до вас или това, което искате да му предложите. Това е моментът, когато думите започват да навлизат във вътрешния ви език и в сърцето ви.

Една година: ти си моят свят
Ако това, което имате във връзката си, е чиста и безусловна любов, ще кажете, че не може да си представите живота без другия. В този момент изричането на „Обичам те“ е по-постоянно, тъй като вече не се питате кой изпитва повече любов от вас двамата. Нито се стресирате повече за това дали любимият чувства същото като вас или не.

Усещате се в безопасност и комфорт. Чувствате се спокойни, отворени и пълноценни, когато сте с него.

Две години: Мисли за бъдещето
Да кажеш „обичам те“ на този етап, означава „обичам това, което си, и това, което ще станеш, и просто искам да бъда с теб“. Очевидно това предполага доверие. С други думи, чувствате, че докато сте заедно, нищо никога няма да бъде твърде страшно или невъзможно.

Три години: живеене заедно, може би мисли за брак
Да кажеш „обичам те“ на този етап, означава, че искаш да направиш връзката си постоянна. Искате да споделите всичко с другия. Искате съвместен живот, пълен с любов, доверие, мъдрост и взаимно учене.
Интересното е, че точно сега тези две малки думи може вече да не са достатъчни. Защото това, което наистина искате да кажете, е „ти си всичко, което някога ще искам“. Наистина, това е, което вашето сърце и душа желае.

Четири години: брак или официален годеж
Едно от най-прекрасните преживявания, които могат да се случат на едно човешко същество, е да обича и да получи взаимност . Защото любовта е всичко.

В този момент не трябва да търсите повече. Открихте своята емоционална „ нирвана“. Много хора ще ви кажат какъв сте късметлия, а много други ще ви завиждат за това. Съвсем правилно. Защото много човеци никога през целия си живот не успяват да постигнат прекрасните чувства, които изпитвате сега.

Етапите на казване на „Обичам те“ обикновено представляват норма. Важно е обаче да запомните, че всяка двойка е различна и може да се развива по различно време, с различни темпове, в различни етапи. Някои двойки може да се окажат блокирани в една от фазите и да се нуждаят от повече време или емоционални инструменти, за да работят върху връзката си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X