Напишете дума/думи за търсене

6 причини да ставаме в 6 сутринта

„Събуждайте се рано всеки ден, така че докато другите все още сънуват, може да сбъднете мечтите си.”
-Хал Елрод-

Всички знаем поговорката за раното пиле, което рано пее, нали така?

Мая Ахайе, професионален блогър, реши да провери достоверността на този навик на нашите предци, правейки проучване.
То включва събуждане в шест сутринта всеки ден в продължение на две години. Какви са изводите от изследването?

1. Ще имате повече време да помислите какво искате
Понякога не може да постигнете целите си, защото не успявате да се фокусирате достатъчно.

„Добре е да станеш преди разсъмване, защото такива навици допринасят за здраве, богатство и мъдрост.”
-Аристотел-

Наличието на време да започнете добре организирано деня, ще ви позволи да продължите напред, а не да страдате от блуждаещ ум и губене на време.

Мозъкът работи по-добре в ранните сутрешни часове. Затова се възползвайте от тях, за да имате повече контрол над ума си, и ще придобиете емоционална сила.

Най-известните учители по медитация съветват да медитирате, когато слънцето изгрява. По това време умът ви е по-отпочинал, ясен и свободен от ежедневния стрес. Поради тази причина 20-минутната медитация е страхотен начин да започнете деня. Благодарение на това ще се научите да разпознавате и контролирате емоциите си.

Катедрата по психология в Университета в Торонто откри, че ранобудните имат повече положителни емоции, техните личности са по-стабилни и са склонни да имат добро здраве.

2. Ще имате повече време да организирате деня си
Ако станете рано, ще имате много повече време да организирате ежедневната си работа предварително, преди да започнете каквото и да било. Ще бъдете много по-ефективни и компетентни.

"Събудете се час по-рано, за да живеете още един час."

Освен това, ако планирате деня си, когато се чувствате уморени, рискувате да бъдете претоварени и да не измислите ефективен план. Най-добре е да си починете здравословно през нощта и на следващия ден с презаредени батерии да започнете спокойно със задачите.

Ставането в шест сутринта ви печели часове. Това означава, че ще имате повече време да организирате деня си. Добрата подредба на ангажиментите ще ви позволи да извлечете повече от деня си и ще си легнете доволни. Всъщност ще заспите, чувствайки се по-щастливи.


3. Това е идеалното време за упражнения

Събуждането в шест сутринта означава, че вече няма да имате извинението, че нямате време да отидете на фитнес или да учите. Защото ставането по това време ще ви даде няколко часа, които да прекарате в предпочитаната от вас дейност, преди да отидете на работа.

Когато спортувате сутрин, ендорфините, които генерирате, ще ви помогнат да се насладите на ден, пълен с позитивност и радост от всичко, което правите. Освен това нивата на серотонин ще бъдат по-високи, което ще има положителен ефект върху настроението ви. Тези, които спортуват сутрин, потвърждават, че преминават през деня с повече енергия, ентусиазъм и оптимизъм.

4. Ще имате време за подходяща закуска
Всички знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Дава ви енергията, от която се нуждаете, за да се справите с деня.
Тялото ви се нуждае от гориво, за да функционира оптимално сутрин и през целия ден.

5. Успешните хора стават рано

„Ранното лягане и ранното ставане прави човека здрав, богат и мъдър.
-Поговорка от 15-ти век-

Много от най-успешните хора, както в професионален, така и в личен план, си създават навик да се събуждат преди шест сутринта.

Джак Дорси, основателят на Twitter, потвърди в интервю за The New York Magazine, че започва деня си в пет и половина сутринта. Той сподели още, че използва сутринта за медитация и бягане няколко километра.

Основателят на Virgin Group Ричард Брансън в интервю за Business Insider спомена, че той също става около пет и четиридесет и пет сутринта, за да има време да тренира и да се наслади на здравословна закуска.

6. Ще бъдете няколко крачки напред
Започвайки деня си в шест сутринта, ще повишите увереността и креативността ви. Защото, когато имате време да изпълните най-спешните си и механични задачи (проверка на имейли, насрочване на срещи и дейности и т.н.) преди осем часа сутринта, вие сте в състояние да продължите деня си, фокусирайки се върху нещата, които са наистина важни за вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X