Напишете дума/думи за търсене

5 естествени средства за повдигане на увиснали клепачи

Има много лечения, към които хората с увиснали клепачи могат да прибягнат. На пазара има някои кремове, както и по-радикални и скъпи методи като хирургия или лечение с колаген и еластин.

За щастие има някои естествени средства, които поради своите противовъзпалителни и овлажняващи свойства предотвратяват увисването на тъканите, като по този начин им осигуряват допълнителни хранителни вещества за предотвратяване на преждевременното стареене.

Кожата на клепачите е по-тънка от другите области на лицето. Въпреки че е нормално да губи еластичност с възрастта, понякога развива преждевременни бръчки поради агресията, която търпи в околната среда. Директното излагане на слънце, токсините и липсата на грижа в рутината за красота са малка част от факторите, които могат да ги накарат да изглеждат увиснали и остарели. Може да има и промени, дължащи се на генетични проблеми или прекомерна консумация на алкохол или тютюн.

Естествени средства за повдигане на увиснали клепачи

1. Смокини и лимон за увиснали клепачи
Комбинирайки свойствата на смокините с лимонов сок, може да получим маска, богата на антиоксиданти и основни минерали, която е идеална за предотвратяване на увисване на клепачите. И двете съставки подхранват клетките и помагат за намаляване на загубата на колаген и еластин.

• 3 зрели смокини
• 1 чаена лъжичка лимонов сок (5 мл)

Смелете смокините на гъста паста. След това ги смесете с лимоновия сок. Разстелете маската върху клепачите си и, ако желаете, я нанесете върху други зони на лицето. Оставете за 30 мин и изплакнете с хладка вода. Избягвайте попадането на сместа в очите, тъй като лимоновата киселина може да бъде дразнеща. Използвайте три пъти седмично, но само през нощта.


2. Ябълка и мед
Благодарение на значителния си принос на антиоксиданти, вода и естествени фибри, тази маска е ефективно средство за забавяне на загубата на твърдост, която се отразява на красотата на клепачите.

Редовното й прилагане намалява увисването и предотвратява увисването на кожата и образуването на преждевременни бръчки.

• 1 ябълка на парчета
• 2 супени лъжици мед (50 г)

Блендирайте ябълката до получаване на гъсто пюре. След като получите желаната консистенция, смесете я с меда. Втрийте маската в областта на клепачите и я оставете за 20 до 30 мин. След това изплакнете със студена вода и повторете. Използвайте поне три пъти седмично.

3. Овесени ядки, мед и жълтък
Тези съставки съдържат витамини, минерали и незаменими аминокиселини, които са чудесни за кожата. Тяхното усвояване намалява загубата на еластин в клепачите и в процеса осигурява стягащ и подмладяващ ефект.

• 1 супена лъжица овесени ядки (10 г)
• 2 супени лъжици мед (50 г)
• 1 жълтък

Сложете овесените ядки в купа и ги смесете с меда и жълтъка. Разтрийте върху клепачите и по желание нанесете останалата смес по цялото лице. Оставете за 30 мин и изплакнете със студена вода. Повторете два или три пъти седмично.

4. Лайка и краставица
Противовъзпалителните и стягащи свойства на лайката и краставицата се обединяват в естествен тоник, който освен че намалява увисналите клепачи, се бори с торбичките и тъмните кръгове около очите.

• 2 супени лъжици цветове от лайка (20 г)
• 1 чаша вода (250 мл)
• ½ краставица

Изсипете цветчетата от лайка в чаша вряла вода и оставете да накиснат, докато изстинат. Когато е готова, прецедете запарката и я пасирайте в блендер с половин краставица. След това приберете в хладилника за 2 до 3 часа.

Нанесете тоника върху клепачите и околоочния контур. Оставете за 30 мин и изплакнете със студена вода. Повторете два пъти на ден, сутрин и преди лягане.

5. Масло от алое вера и авокадо за увиснали клепачи
Благодарение на своите овлажняващи, тонизиращи и подмладяващи свойства, гелът от алое вера е чудесна алтернатива за повдигане на увиснали и набръчкани клепачи. В този случай подсилваме качествата му с мастните киселини и аминокиселините на маслото от авокадо, които спомагат за поддържането на еластичността и твърдостта.

• 3 супени лъжици гел от алое вера (45 г)
• 2 супени лъжици масло от авокадо (30 г)

Изсипете гела от алое вера в купа и го смесете с маслото от авокадо. Нанесете върху клепачите за 30 мин. След това изплакнете със студена вода. Повторете три пъти седмично.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X