Напишете дума/думи за търсене

С английска сол почистваме тялото по този начин

Английската сол е ефективен и лесен начин за детоксикация на тялото. Сместа с горчив вкус премахва отпадъчните продукти, токсините и вредните съединения, подобрявайки благосъстоянието на организма.

За да поддържа метаболитните процеси, тялото се нуждае от микроелементи и витамини. Получаваме ги от храна и напитки, хранителни добавки и витаминни комплекси. Английската сол насища с полезни вещества, ускорява метаболизма, насърчава загуба на тегло и възстановяването.

Минералното съединение с интересно име е по-известно като магнезиев сулфат. Добива се от естествени солеви източници. Продуктът съдържа естествени съединения на микроелементи - магнезий, сяра, пречистена вода и кислород. Той има неутрално ниво на pH, което не вреди на кожата и чревната лигавица.

Полезни свойства

- намалява мускулната болка и облекчава мускулната болезненост след тренировка;
- отстранява излишната течност;
- има леко слабително действие;
- детоксикира организма;
- премахва симптомите на хранително отравяне, лекарства;
- подобрява храносмилането;
- нормализира кръвното налягане;
- подобрява тонуса на кръвоносните съдове

Може да се използва за направата на маски за лице, ексфолианти и лосиони. Премахва несъвършенствата на кожата, токсините, насищайки епидермиса с кислород и полезни съединения.

Как действа за детоксикация

Токсините попадат в тялото с храна, битови химикали, когато работите в опасни условия. Те включват продукти на разграждането на протеини, мазнини, хранителни оцветители и консерванти. Съдържащите се в английската сол сяра и магнезий ги свързват и ги отстраняват без вреда за здравето.
Магнезиевите йони укрепват нервната система, отпускат и поддържат по време на стрес, подобряват съня и концентрацията.
Магнезият стимулира повишеното производство на серотонин - хормонът на щастието и радостта.
Сулфатите подобряват храносмилането, подпомагат метаболизма и облекчават пристъпите на мигрена.
Сярата премахва солите на тежките метали по време на интоксикация.
При редовна употреба на английска сол концентрацията на токсини в организма намалява. Подобрява се работата на нервната и имунната системи, започва процесът на храносмилане и естествената дефекация. При стабилна функция на червата състоянието на кожата и косата се подобрява, енергията и доброто настроение се връщат.

Баня с английска сол

Добавянето на магнезиев сулфат към водата за къпане не е просто козметична процедура. Чрез порите на кожата тялото получава полезни микроелементи, премахва токсините и продуктите от разпад. Подобрява кръвообращението, което е полезно за целулита и мускулните спазми.

Почистваща вана за детоксикация е лесно да се направи у дома.

Напълнете ваната с топла вода. Оптималната температура за процедурата е 38°C. Добавете 200-500 г английска сол, в зависимост от количеството вода. Прибавете малко аскорбинова киселина и сода за хляб, ако желаете. Това неутрализира хлора и замърсителите.
Опитайте се да се отпуснете и да се киснете поне 30 минути, за да започнете детоксикацията и да елиминирате вредните съединения.

По-добре е да правите вани с английска сол на курсове от 10 процедури. Те могат да се повтарят 3-4 пъти годишно в подкрепа на метаболизма и имунитета. При чести контакти с вредни вещества или стрес се препоръчва да се взема почистваща и релаксираща вана 2 пъти седмично.

След процедурата потупайте кожата си с мека кърпа. Няма нужда да се къпете или да прилагате овлажняващи лосиони: процесът на детоксикация продължава и след банята. Усещането за стягане и сухота изчезва само по себе си, след насищане на дермата с магнезий.

След банята изпийте чаша чиста вода, за да попълните баланса на течностите си. Може да почувствате лека слабост, неразположение и сънливост, затова е най-добре да направите приятна процедура преди лягане. Покрийте се с топло одеяло, опитайте се да удължите ефекта на сауната и да се потите, за да премахнете токсините.

Детоксикацията с английска сол се счита за най-достъпния и безопасен метод за отстраняване на метални соли, интоксикационни продукти от тялото. Релаксиращите вани подобряват метаболизма, възстановяват кръвообращението, облекчават безсънието и безпокойството. Използвайте ги 2 пъти седмично, за да забравите за преумората и лошото настроение.

д-р Михайлов: При първи симптоми 1 с.л. английска сол с вода и 24 часа глад

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X