Напишете дума/думи за търсене

Фантастичните ползи от яденето на плодове за закуска

Яденето на малко или никаква закуска е лош навик, до който често прибягваме, защото нямаме достатъчно време да се посветим на здравословна закуска.
Въпреки това един от най-добрите варианти да напуснете дома си добре подхранен е да ядете плодове. Те ще ви осигурят всички необходими витамини.

Яденето на плодове за закуска сутрин се препоръчва за всички възрасти, от деца до възрастни хора.

На другия полюс са сладкишите и поничките, които са едни от най-лошите опции за закуска. На тялото му отнема много време, за да преработи калориите и мазнините, които се съдържат в тях. Това ги прави много нездравословен вариант за закуска. Освен това, далеч от това да ни засищат, те ни оставят гладни и без здравословен енергиен прием.

Плодовете са много полезни за мозъка в първите часове на деня. Трябва да запомните, че този орган се нуждае от почти 20% от общата ни енергия и че глюкозата е основното гориво за изпълнение на много от основните му функции.

Ето защо плодовете са чудесна храна за изчистване на главите ни сутрин. С тях може да подобрим храносмилането си благодарение на съдържанието на фибри.

Те също са богати на вода, витамини и минерали. Закусването на плодове сутрин ще ни помогне да останем хидратирани и да избегнем запека. Това е повече от идеална храна, с която да започнем деня.

Не забравяйте обаче, че винаги трябва да придружавате плодовете с някакъв източник на протеин и бавно усвояеми въглехидрати на закуска, като тези от пълнозърнести зърнени храни. По този начин ще получите здравословна, разнообразна и балансирана закуска.


Кои са най-добрите плодове за закуска?
• Грейпфрут: Съдържа много фолиева киселина
• Портокали и мандарини: Те осигуряват много антиоксиданти
• Киви: Предотвратява запека
• Ягоди
• Банани: Високото им количество калий може да помогне за предотвратяване на мускулни крампи през деня
• Ананас: Този плод е страхотно противовъзпалително средство
• Диня: Съдържа много вода , което може да ни помогне да останем хидратирани
• Ябълки: Те са страхотен съюзник в превенцията на сърдечносъдови заболявания
• Малините имат високо съдържание на фибри

Здравословни и оригинални начини за ядене на плодове сутрин

Купа овесени ядки с две супени лъжици кисело мляко, нарязан на кубчета грейпфрут и придружено с чаша пресен ябълков сок.
• Банан, нарязан на филийки, с мед. Може да придружите това с чаша натурален ябълков сок с лъжица бирена мая.
• Филийка ръжен хляб с пуешки гърди и резен ананас. Може да придружите това с натурален сок от банан или ягода.
• Мандарина, тортила със спанак (който съдържа много фибри) и сок от нар.
• Парче препечен хляб с нарязана пуйка или шунка и чаша натурален портокалов сок.

Много често сутрин нямаме време, за да приготвим по-сложни закуски. Повечето от тях обаче не изискват много усилия. Всичко, което трябва да направите, е да обелете и нарежете парченца плодове и да използвате блендера, за да направите сок.

Закусването на плодове сутрин ви помага да регулирате чревния си транзит, да се чувствате сити по-дълго и да останете в по-добро настроение. Ако включите и малко протеин, като яйце или няколко резена шунка, ще получите пълноценно хранене, което ще ви помогне да останете сити до обяд, без да се налага да похапвате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X