Напишете дума/думи за търсене

Полезни храни, които ни пречат да отслабнем

Екстремните диети и гладуването са възможно най-лошият избор за тези, които искат да отслабнат и да водят здравословен начин на живот. Няма нищо лошо в това да преосмилите менюто си, да се откажете от вредните храни и да заложите на полезните продукти. Част от тях обаче може да се окажат капан.

Ядките, ядковите масла, хумусът авокадото и дори черният шоколад правят менюто разнообразно и определено са полезни не само за здравето, но и за фигурата. Но при едно условие - ако не се консумират в големи количества. Диетолозите обръщат внимание на факта, че в стремежа си към здравословно хранене много хора изключват вредните продукти, без обаче да се замислят, че често проблемът е в големината на порциите. Продуктите с високо съдържание на мазнини и хранителни вещества са необходими на тялото, но само когато са с мярка.

Предлагаме ви информация за размера на препоръчителните порции:

Авокадо - голяма половина или 1 бр. малко.

Хумус - 2 - 3 с.л.

Ядково масло - 2 с.л. (30 г)

Ядки - 25 - 30 г

Черен шоколад - 30 - 60 г

Сушени плодове - 30 г

Разбира се, размерът на проциите може да е различен в зависимост от всекидневната ви физическа актовност, но ако водите нормален начин на живот, без големи натоварвания, горните препоръки са подходящи за вас. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X