Напишете дума/думи за търсене

6 знака, че сме в застояла връзка

Усещате ли, че връзката ви не води до никъде? Имате ли чувството, че динамиката, която я управлява, е остаряла?
Романтичните взаимоотношения преминават през няколко етапа, през които преживяваме различни преживявания и преодоляваме предизвикателства. Въпреки съществуването на тези непрекъснати процеси на промяна, може да имаме усещането, че връзката ни не напредва и не се разраства в посока на нещо по-сериозно.

Знанието как да интерпретираме определена информация, свързана с връзката ни, е от съществено значение, за да може да започнем процес на промяна.

Кои са основните признаци, които показват, че връзката ви не напредва?

1. Чувствате се празен
Вашата връзка проектира чувство на празнота във вас. Може би в други области от живота си се чувствате изпълнени, но когато мислите за партньора и отношенията ви, усещате, че нещо липсва. Може дори да не знаете какво е.

Празнотата може да дойде от липса на смисъл във вашата връзка. Изглежда, че няма бъдеще, към което да вървите и се чудите какво всъщност правите в тези отношения. Тази липса на посока, цел и смисъл оставя празна дупка у вас.

2. Нямате съвместни планове
Когато връзката ви забуксува, избягвате да правите планове за срещи помежду ви. Това обикновено е така, защото има неразрешен конфликт между вас и търсите само минимален контакт.

Избягването е стратегия, която използвате, за да предотвратите дискомфорта от дадена дискусия. Това става очевидно, когато осъзнаете, че прекарвате повече време в офиса или с приятели.

Ако връзката ви е в застой, ще забележите как сте спрели да правите планове заедно. Този вид избягване влошава ситуацията и стагнира връзката още повече, защото не се сблъсквате с трудностите и препятствията в нея. А най-добрият начин да решите проблемите си е да се изправите пред тях.

3. Липса на страст, интимност или ангажираност
Ако връзката ви е в застой, ще забележите как страстта и желанието ви да бъдете с партньора ви постепенно избледняват. Ще видите как се размива интимността, близостта и връзката между вас. Ще забележите също, че ангажиментът, който сте имали преди да преодолеете трудностите и да поддържате стабилна връзка, вече не е толкова силен.

Когато затлачването е наистина забележимо, ще забележите недостатъци и в трите измерения.


4. Неясен хоризонт
Друг знак, че връзката ви е в застой, е, че избягвате да мислите за бъдещето заедно. Имате ли трудности да си представите себе си след няколко години с партньора си? Забелязвате ли, че той избягва да говори за бъдещето на връзката ви или сменя темата, когато я повдигнете?

Липсата на визия за бъдещето заедно е знак, че връзката ви е в застой. Това е така, защото няма желание за запазване на отношенията.

5. Вашата индивидуална еволюция е различна
Една връзка се поддържа от съвместния принос, който и двамата правите. Ако тръгнете по различни пътища, става изключително трудно отношенията ви да продължат напред и те стават неподвижни. Все едно да очаквате кола да се движи напред, когато задните колела се въртят в посока, обратна на предните.

Един човек не прави двойка. Необходими са двама. Развитието на връзката ви зависи до голяма степен от хармонията между вас, комуникацията и подкрепата, която предлагате един на друг. Това ви мотивира и двамата да вървите към бъдещето, което сте си представяли заедно.

6. Фрустрация
Ако и двамата се чувствате разочаровани или ядосани от това, което казвате или правите един на друг, това е знак, че връзката ви е в застой. Обикновено тези чувства са свързани с неудовлетвореността или дискомфорта от това да сте заедно.
Непрекъснатият конфликт помежду ви може да накара и двамата да се почувствате разочаровани.

Точно както една птица пролет не прави, така и един-единствен предупредителен знак не е достатъчен, за да се твърди, че една връзка е в застой.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X