Напишете дума/думи за търсене

5 начина да разберем по-добре своята емоционалност

Независимо дали ни харесва или не, емоциите управляват и влияят на всеки един аспект от нашия живот. Когато мислите започнат да се лутат в мозъка ни, те пораждат емоции. Тези емоции, от своя страна, ни тласкат към действие.

За съжаление, повечето от нас изпитват вътрешен конфликт, защото не отделяме време да се свържем наистина с емоциите си.

Ако искате да комуникирате по-добре с емоционалното си Аз, опитайте тези пет метода за връзка с него.

Водете си дневник
Записвали ли сте някога емоциите си?
Говорейки от опит, поставянето на химикалка върху хартия и изразяването на чувствата може бързо да ви помогне да погледнете нещата от различна гледна точка.
Всъщност писането активира ума и ни помага да се свържем отново със себе си. Може да запишете ситуация и емоциите, които сте изпитали, както и стъпките за действие, които може да предприемете, за да наклоните резултата във ваша полза. Опитайте – никога не знаете какво ще откриете.

Не се осъждайте
Повечето от нас се идентифицират с емоциите си.
Вместо да съдите себе си въз основа на усещанията си, помислете за тях като за преминаващи облаци. Наблюдавайте ги, без да съдите чувствата си, и ще може да се докоснете до невероятна перспектива, разкриваща вашата дълбочина.

Насочете своите емоции към положителни резултати
Всяка емоция има честота. Поради това всяко чувство ви осигурява енергия, която може да манипулирате, за да постигнете положителни резултати. Може да впрегнете енергията от тъгата или гнева си заради раздяла и да я насочите отново върху собственото си самоусъвършенстване. Когато канализирате емоциите си в нещо положително, ще се почувствате невероятно. Вярвайте, това е невероятен процес.

Медитирайте
Колко време отделяте за себе си всеки ден? Вместо да киснете в социалните мрежи, ежедневно бихте могли да отделяте време за медитация и размисъл. Медитативното състояние ви позволява да останете в настоящето и напълно да се свържете със своите емоции. С две думи, медитацията у невероятно упражнение за повишаване на емоционалната ви интелигентност. Нещо повече, времето, което прекарвате в медитативно състояние, ви позволява да разсъждавате върху много важни аспекти от живота си като развитие, идеи, отношения.

Живейте в настоящето
Не на последно място, живейте в сегашно време колкото е възможно повече. Фокусирането върху настоящия момент ви позволява да се общувате с интелигентността, креативността и емоциите си още повече. Когато сте наясно с настоящето, може да се съсредоточите върху всичко, което се случва. Може да наблюдавате, описвате и да участвате пълноценно в случващото се около вас, без да поставяте преценки за събитията или да се притеснявате за бъдещето или миналото.

Не забравяйте, че за да се свържем с другите, първо трябва да се научим да се свързваме със себе си. Най-добрият начин да се свържем с нас е чрез разбиране на нашите емоции.
Изследвайте емоциите си, като използвате тези пет умения, и открийте емоционалното си Аз.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X