Напишете дума/думи за търсене

Най-добрите съвети, които помагат да пуснем хората, които не ни обичат

Ако смятате, че една връзка, независимо дали е романтична или приятелство, ви наранява, не позволявайте на времето да минава и се изправете пред другия. Никой по-добре от вас няма да ви оцени както заслужавате.

Може да дойде момент в живота ви, когато разберете, че човекът, на когото сте се доверили, не е бил толкова добър или ви смята за втора ръка човек. И в този момент вие решавате, че е време да му покажете изхода от живота ви.
Не всички връзки са за цял живот, нито е възможно да се удължат по-дълго, отколкото е необходимо. Хората и обстоятелствата се променят и в определени моменти е по-добре да прекратите, отколкото да поддържате нещо, което не ви кара да се чувствате добре.

Така че, ако смятате, че е време да пуснете хората, които не ви обичат, четете нататък.

1. Понякога раздялата е полезна
Когато става въпрос за приятели, напълно нормално е да чувствате, че приятелството ви ще продължи вечно. Но понякога приятелствата стигат до естествения си край и не може да направите нищо по въпроса.

Помнете, че неминуемо ще загубите много хора през целия си живот.


2. Съсредоточете се върху здравословните си взаимоотношения
Когато решавате да прекратите токсично приятелство, трябва да се съсредоточите върху другите хора в живота си. Върху онези, които се грижат за вас и ви помагат да растете.

Да се обградите с тези, които ви ценят, е страхотна подкрепа, но също и възможност да видите кой наистина е до вас.

3. Не таете злоба
Да простите на някого, който ви е наранил, не е лесна задача. В крайна сметка този човек е трябвало да бъде до вас, а ви е провалил. Това може да ви причини гняв, негодувание и дори ярост, но трябва да освободите този тип чувства.

Дори и да ви е трудно, препоръчваме ви да простите на този човек, че не е изпълнил пакта ви за добри отношения.

4. Не очаквайте извинение
Понякога може да имате очаквания, че другият човек ще се извини в даден момент или ще осъзнае какво е направил с вас, но това невинаги се случва. Не трябва да имате очаквания, защото ако те не изпълнят, ще се почувствате по-зле, понякога е по-добре да не се надявате.

Продължете с живота си и се опитайте да не се увличате от случилото се. Отсрещният е отговорен за случилото се, не поемайте последствията върху себе си.

5. Пуснете се по течението
Не се измъчвайте и не зацикляйте на едно място. Разочарованието боли още повече, когато идва от човек, когото цените, но трябва да продължите с живота си и да се поучите от случилото се. Заслужавате по-добро.

6. Позволете си да се чувствате зле
Добре е да се чувствате тъжни за прекратяването на една връзка. Всъщност е добре да почувствате тези емоции и също така да отделите време за размисъл върху случилото се.
Осъзнаването на това, което ви е накарало да се чувствате толкова зле, ще ви помогне да управлявате очакванията си и да бъдете внимателни във взаимоотношенията си в бъдеще.

7. Грижете се за себе си
Най-важното е да работите върху себе си. Съсредоточете се върху култивирането на себелюбието и уважението към себе си. Напомнете си, че заслужавате здрави взаимоотношения и хора, които ви ценят.

Пускането не е лесно и не е необичайно да забравите за себе си по време на този процес, но имате нужда от себе си повече от всякога. Подредете себе си и помислете какви хора искате в живота си.

Важно е да запомните, че не може да промените никого, особено ако той не желае да промени себе си. Ако връзката не работи, имате избор да я прекратите и да продължите напред. Това е нещо, което е във вашите ръце.

Независимо дали става дума за вашия партньор или приятел, не трябва да се колебаете да пуснете хората, които не ви обичат, да си тръгнат. Най-важното е да цените себе си и да знаете кое е най-доброто за вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X