Напишете дума/думи за търсене

3 знака, че сме опасно обсебени от новата си връзка

Трябва да е очевидно, че има основни разлики между това да си влюбен, да си привлечен от някого или просто да си обсебен. За съжаление, това невинаги е така.
Много хора се оказват във връзки, които може да смятат за любовни, когато в действителност това може да е просто нездравословно увлечение или дори мания. Как да направим разликата между увлечението и любовта?
Това са трите големи знака, на които може да искате да обърнете внимание.

1. Бягате от отговорности и ангажименти
Това включва отсъствие от работа, училище или други важни срещи, тъй като човекът, който ви вълнува, изневиделица ви звъни в последния момент, предлагайки ви среща, без никакво отношение или съобразяване с вашия график или нужди.
Когато пропуснете ангажименти само за да сте на разположение за този човек, в крайна сметка може да съжалявате за решението си по-късно, когато откриете, че за него вече няма място в живота си за вас.

2. Пропускате неща, които обичате да правите, само за да чакате до телефона
Да, всички имаме мобилни телефони, но сте наясно какво имаме предвид. Стоите си вкъщи и се чудите дали обектът на вашето увлечение ще ви се обади. Това, което всъщност правите, е да натискате паузата на живота си заради някой друг.

Това може да е добре, ако сте в сериозна връзка или сте женен, но когато отсрещният не е направил нищо, за да ви покаже, че означавате много за него, няма смисъл да пренареждате битието си заради него. По този начин само пропускате много забавление.

3. Приятелствата ви отстъпват на заден план пред вашата мания
Когато сте обсебени от някого, с когото се срещате, или от някого, с когото искате да излезете, може да се окажете, че игнорирате приятелите си в полза на това да посветите цялото си свободно време на човека, към когото сте изключително привлечени и жадувате за него. В крайна сметка вашето увлечение може да започне да отблъсква приятелите ви от вас, защото те усещат, че сте твърде самовглъбени в собствения си свят и не отделяте време за околните.


Ако забележите някой от тези признаци в себе си, помислете кога сте загубили чувството си за перспектива и по-голямата картина.
Не е писано да спрете да живеете живота си само в случай, че някой реши да ви се обади или внезапно се появи, за да ви заведе на вечеря.

Ако е необходимо винаги да сте на негово разположение, попитайте се дали наистина може да имате здрава индивидуалност, ако решите да имате сериозна връзка с този човек.

Наистина ли искате да имате отношения с някого, за когото светът се върти изцяло около него? Това е нещо, което може да причини негативни дългосрочни последици, ако го позволите.

Вие сте достойни за здрава връзка с някого, който наистина иска да сподели живота си с вас. Който ще бъде внимателен към вашето време и нужди и ще иска да насърчи отношения, които са наистина равноправно партньорство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X