Напишете дума/думи за търсене

Как да създадем трайна любов във връзката

Почти всички от нас търсят някого, който да ни пасва идеално, за да започнем нашата собствена трайна любовна история.

Създаването на смислени, трайни връзки не е лесно. Емоционалните, физическите и психологическите аспекти са толкова сложни, че влияят на способността ни да го правим и рядко сме в състояние да ги контролираме.

Дори да си мислим, че това е само въпрос на късмет, съдба или хората, които срещаме, реалността е, че всичко започва от нас самите.

Някои ключове за намиране на дълготрайна любов

Погрижете се за вашето самочувствие
Някои психолози смятат, че когато чувстваме, че имаме нужда от дълготрайна връзка, най-много е, когато вероятно имаме работа с проблем с ниско самочувствие.

Ако отчаяно търсим някого, който да ни обича, проблемът може да дойде отвътре. Ниското самочувствие означава, че не сте готови за стабилна връзка.
Напротив, тези, които имат високо самочувствие, не са заети постоянно с мисълта да намерят някого. Те не се нуждаят от някого през цялото време.

Не идеализирайте любовта
Освен това начинът, по който гледаме на любовта, може да бъде още едно неудобство, когато става въпрос за намирането й. Има много предубедени идеи, предразсъдъци и погрешни културни учения за това каква трябва да бъде една връзка.

„Намери своя чаровен принц “, „Живей щастливо до края на дните си“ и класическото „Ти си единственият за мен“ са само част от изразите, които показват този проблем. Най-лошото обаче е, че базираме емоциите си около тези идеи.

За съжаление, в много случаи нещата не вървят така. Всеки човек има различна и уникална гледна точка.
Освен това динамиката на междуличностните отношения е много по-сложна от тази, за която четем в приказките.


Вашият партньор не е обект
Комбинацията от ниско самочувствие и увлечение почти винаги се превръща в нездравословен случай на ревност. Има хора, които са склонни да мислят, че сериозна връзка означава да правиш всичко, което партньорът ти иска. Това обаче не е вярно.

В действителност изграждането на връзка не означава, че сте притежание на някого. Никое човешко същество не е нечия собственост.

В една връзка всеки човек е свободно, автономно същество с правото да взема свои собствени решения.

Едни трайни отношения означава създаване на консенсус и преговори, така че всеки човек да се чувства свободен, уважаван и обичан.

Справяне с кризата
Дългогодишната любов има много етапи. Това означава, че не всичко ще бъде перфектно.

Кризите са важна част от всяка връзка, защото ги изковават.
Оставането заедно след криза създава връзка между вас и партньора ви, прави отношенията по-силни и по-силни.

Трайната любов е любов, която те прави по-добър
Лесно е да влезеш във връзка и да се влюбиш.
Ние сме повлияни от интензивни хормони и големи надежди. Трудното обаче е да се запази това с течение на годините.
Трайните връзки са тези, в които любовта се подхранва с времето. Ние не спираме ласките, разбирането и всички други прояви на обич.

Друг начин да подхранвате любовта е да се научите да се поставяте на мястото на партньора си. Забравете за ненужните спорове. Вместо това ги заменете с активни преговори.

Никой не казва, че ще бъде лесно
Може да се разбираш достатъчно добре с някого, за да искаш да се ожениш за него или да имаш трайна връзка, но не е лесно. Това, което трябва да търсите, са редица жизненоважни аспекти: психологически, емоционални, духовни, морални, сексуални и социални.

Това обаче не означава, че е невъзможно. Има много възможности, когато положите нужните усилия. За щастие, това ще си струва, когато се свържете с правилния човек.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X