Напишете дума/думи за търсене

Защо думата "нанкурунаиса" е ключът към всичко?

Думата „нанкурунаиса“ стана популярна, защото действа като мощна мантра. Тя идва от древна Япония и първоначалното й значение е:
„Никога не забравяй кой си и живей за днес и за утре; никога не забравяй да се усмихнеш и колкото и лош да е бил денят ти, не забравяй, че на следващия ден слънцето ще те приеме с широка усмивка, така че направи същото и ти.”

С течение на времето тази широка дефиниция е обобщена и адаптирана, за да изрази желание и мощно потвърждение. Сегашното й значение е: „В крайна сметка всичко ще се получи“. Това е красиво послание с толкова много потенциал.

„Мантрите са ресурси за защита на ума ни от непродуктивни цикли от мисли и действия.“
-Анонимен-

Думата „нанкурунаиса“ първоначално идва от окинавското наречие и по-скоро фраза, съставена от няколко думи: „Nankuru nai sa“. След това те са обединени и се превръщат в една дума с по-широко значение.

Японците използвали думата „нанкурунаиса“, за да извикат всичко хубаво в живота. Използвали я много. Те чувствали, че изричането й им носи вътрешен мир и доверие в това, което им предстои.

В резултат на това малко по малко думата „нанкурунаиса“ се превръща в мантра. Мантрата е израз, който ви помага да се свържете с положителна, насърчаваща вътрешна енергия. Тя включва дълбока емоционална връзка и вътрешен баланс.
Мантрите, заедно с молитвите, придобиват много специално значение за тези, които ги използват. Те работят. Те фокусират мислите ни върху нещо, което предизвиква конструктивни емоции. Още повече в случая на дума като „нанкурунаиса“, която се превърна в мантра на надеждата.

Ключът към всичко?

„Нанкурунаиса“ е начин да се каже „всичко ще бъде наред“ и затова мнозина я смятат за ключ към всичко. Доверието в това, което предстои, има огромна сила да ни помогне да продължим напред, особено важно в трудни моменти, когато чувстваме, че няма изход.
Доверието е това, което ни помага да упорстваме. Ако не вярвахме, че накрая всичко ще бъде наред, със сигурност щяхме да се откажем веднага щом срещнем някакво препятствие.

От друга страна, когато се доверяваме, може да съберем силата, от която се нуждаем, за да преодолеем очевидно непреодолими трудности.

Ето към какво ни приканва думата „нанкурунаиса“: да приемем мъдростта на времето. Да разберем, че ако упорстваме, времето само ще подреди нещата. Просто трябва да оставим нещата да текат и да добавим малко доверие към това, което правим.


Всичко е мантра
Всъщност всяка дума може да бъде мантра. Не е задължително да идва от някоя религия или философия, за да има власт. Ние сме тези, които придаваме на думите тяхната сила, особено когато повтаряме емоционално значима дума.

Всичко, което повтаряме често, се превръща в лична мантра. Ако казвате „толкова е скучно“ през цялото време, тогава ще се почувствате отегчени за всичко. Същото важи и ако постоянно казвате „не искам“, „не ми харесва“ или „не мога“. Това обуславя вашето поведение.

Вашите мисли и емоции вибрират в ритъма на думите, които използвате, за да опишете душевното си състояние. Оттук и важността да се научим да използваме езика отговорно и конструктивно. Думите в крайна сметка определят мислите ни, а нашите мисли определят целия ни живот.

Има причина думата „нанкурунаиса“ да е все още толкова актуална сега, след хиляди години. Днес тя се използва във всички краища на света като мантра на надежда и оптимизъм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X