Напишете дума/думи за търсене

Меркурий в Дева - мотивираност за важните неща

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

На 4 август планетата на комуникациите Меркурий напуска забавния дом на знак Лъв и се отправя на кратко и организирано пътуване в знак Дева, което ще продължи до 26 август.
Последните две седмици Меркурий заслужено ни донесе повече положителни мисли, ведро настроение, емоции, възможности за приключения и бягство от проблемите.

Тази година, по-рано от предходните, бърза да се прибере у дома в знак Дева и да се залови със сериозни дела. Въпреки че времето е в разгара на лятото, е подходящо да изпием нещо освежаващо да съберем мислите си и да запретнем ръкави за работа.
Предстои период, в който ще имаме възможност, сили, желание, мотивация и концентрация да свършим важните си неща. Периодът е идеален за полагане на интелектуален труд, за структуриране на задачите, създаване на организация за работа, откриване на грешки, вникване в детайлите, отдаденост и желание за изясняване на казуси и пречки. Време е да съберем разпилените си мисли, да анализираме фактите до момента и да пристъпим към действия. Ако в последно време не сте намирали време да подредите делата си, сега е моментът да го направите. Ще имате възможност да бъдете прозорливи, организирани, последователни и методични.

Няма да сбъркате, ако проведете важните си разговори и срещи, при които целите конкретни резултати и чисти отношения. Направете план, обмислете всички възможни варианти и изходи и бъдете активни.

В личен план това положение на Меркурий ще ви донесе желание за изясняване на отношения, открити разговори и реални изводи от случващото се. Няма лошо! И в любовта настъпва момент на анализ, равносметка и преподреждане на рафтовете. Ако ви предстои важен разговор бъдете честни, открити и директни. Набавете факти, съобразете темите си с реалните възможности и се доверете на желанието си да получите разбиране. Бъдете търпеливи и изслушвайте събеседника си. Сега е момента чрез един прекрасен диалог да се изградят трайни и силни отношения.

Положителният аспект на Меркурий с планетата на Уран е възможно да донесе нови мисли, идеи и желание за промяна. Това партньорство ще донесе на Меркурий подтик за промяна и желание за приключване на стари модели на работа и поведение.

Приятелска ръка на Меркурий ще подава и Плутон. Бъдете упорити и последователни! Мислете дълго и решавайте бавно! Освободете се от излишни тревоги, задължения и колебания. Продължете да вървите бавно, но сигурно! Силни, вярващи и уверени в себе си!

Конфликтният аспект с Нептун е възможно да ни изправи пред избори, свързани с интуицията ни и фактите. Разумът ще търси сигурност, а душата ни разбиране. Опитайте се да бъдете мъдри и разумни в изборите си.

Енергията ще се отрази най-положително на родените под знаци Дева, Телец, Козирог, Скорпион и Рак. В този период те могат да очакват важна информация, успешни срещи и постигнати цели.

По-търпеливи и методични трябва да бъдат родените под знаци Риби, Стрелец и Близнаци. Бъдете внимателни към детайлите и съобразителни с околните.

Лъвовете, Везните, Водолеите и Овните могат спокойно да продължат делата си, като се радват на повече енергия и желание за напредък.

Бъдете здрави!
С обич,
астролог Венета Матева

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X