Напишете дума/думи за търсене

Свойствата за отслабване на запарка от канела с мед

Включването на инфузия на канела с мед като част от здравословна рутина, балансирана диета и физическа активност може да ви помогне да изгаряте мазнините по-ефективно.
Препоръчва се запарка от канела за поддържане на тялото в добро състояние при ниски температури. Освен това е антивирусна и антибактериална напитка.

Възможно е да отслабнете с канела, защото тя ускорява метаболизма и изгаря мазнините.

Това е само едно от специалните свойства на тази подправка, от които трябва да се възползвате, ако искате да отслабнете. Тя също помага за намаляване на нивата на кръвната захар и холестерола.

Когато има високо ниво на захар в кръвта, това засяга кръвообращението на всеки от вашите жизненоважни органи, както и клетъчната оксигенация. Две от потенциалните последици от този процес са затлъстяването и диабетът.

От друга страна, високите нива на холестерол също влияят на кръвообращението, което води до повишена вероятност от инфаркти, инсулти и съдова обструкция, наред с други неща.

Козметичните ползи и приложения на меда и канелата
Медът е чудесна съставка, която може да добавите към вашия хранителен режим, независимо дали искате да отслабнете или просто да ядете по-натурални неща. Той е отличен антиоксидант, противовъзпалително и антибактериално средство.
Медът е полезна добавка към напитки и десерти, особено като заместител на нежелани съставки.

Имайте предвид обаче, че медът, макар и мощен, има приблизително същото съдържание на калории като рафинираната захар. Затова го консумирайте умерено, ако искате да отслабнете.

От своя страна, канелата също има важни приложения за красотата и благосъстоянието. Всичко, от което се нуждаете, е една чаена лъжичка на ден, за да:

• Намалете възпалението.
• Регулирайте храносмилането.
• Предотвратете преждевременното стареене.

Как да направим чай с канела и мед

Необходими продукти: 
• канела на прах (3,5 г)
• пчелен мед
• 1 c. гореща вода (250 мл)
• лимонов сок (по желание)

Начин на приготвяне: 
• Загрейте водата, но я пазете от кипване. Добавете канелата и меда. Разбъркайте, така че всички съставки да се смесят. Може да добавите няколко капки лимонов сок за сладко-кисел привкус.


Кога трябва да пиете този чай?
Когато мислите за отслабване, важно е да вземете предвид най-доброто време за пиене на тази инфузия.

Препоръчваме да пиете чаша запарка от канела с мед половин час преди закуска или преди лягане. Ще получите еднакви ползи за отслабване и в двата случая.

Противопоказания
Харесвате ли тази рецепта толкова много, че искате да я пиете цял ден? Имайте предвид следните противопоказания за превишаване на дневната ви доза.

• Възможните странични ефекти от прекомерната консумация на канела включват риск от депресия и увреждане на черния дроб
• Докато медът има тенденция да причинява смущения при алергичните хора към полени

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X