Напишете дума/думи за търсене

Защо два пъти секс седмично няма да спаси брака ни (и какво да направим вместо това)

Може ли количеството секс, което правите всяка седмица, да "спаси" връзката ви и да я трансформира от полумъртва в сензационна?
Традиционната мъдрост казва, че сексът два пъти седмично е магическото число за добруването на едни романтични отношения.

Но това дали е така наистина?

Истината е, че мъжете имат нужда от секс, за да усещат
В обществото на господата редовно се казва, че "момчетата не плачат", че "истинските мъже са силни" и "истинските мъже контролират емоциите си". В исторически план мъжете поемат задачата да излязат в дивата природа, за да осигурят храна и подслон за своите семейства. Мъжете влизат в битка, за да защитят кралството. „Работата“ на мъжете е да защитават и осигуряват прехрана, и за да направят това ефективно, те трябва да изключат емоциите и чувствата.

Когато човек прави секс, той отново може да почувства нещо положително. В състояние е да отвори сърцето си и да почувства емоции, да се свърже със собствената си човечност.

Това, което мъжете често не си признават, е, че гушкането както преди, така и след секс им позволява да се освободят за момент от това да бъдат силният мъж, който обществото очаква. Те презареждат своята сила и комфорт от усещането на женското тялото до тяхното.
Най-накрая те махат задръжките. Те могат да се предадат.
Сексът позволява на мъжа да се чувства обичан , приет, подкрепян и мъжествен.

Жените се нуждаят от безопасност и връзка, за да се отворят сексуално
Въпреки че жените имат по-лесен достъп до чувства и емоции (чрез говорене, писане и четене), дори силните момичета се чувстват по-сигурни във връзка, когато са в състояние безопасно да изразят своята уязвимост. Жените обикновено искат да общуват и да се свързват на емоционално ниво, преди да са готови да се свържат на физическо ниво. Това им позволява да тестват здравината на безопасността си с мъжа в този момент.
В резултат на това не е необичайно жената да рестриктира достъпа до секс на партньора си, ако не се чувства емоционално свързана.

Когато една двойка прави секс, жената е физически отворена и позволява влизане в тялото си, в нейния храм. Мъжът жадува за секс, защото иска да се свърже отново и да сподели любовта. Жените също жадуват за секс, но често искат емоционално удовлетворение и комуникация, преди доброволно да се отдадат на физическите аспекти на секса. Така че попадането в цикъл на липса на секс може да се случи лесно.

Помнете, че никога не трябва да правите секс, когато не искате. Но помислите дали използвате секса като част от контрола във връзката си.

Има много сила в секса и да бъдеш човекът, който казва „да“ или „не“, държи мажоритарния дял на властта във вашата връзка.
Но използвате ли тази сила за доброто на двамата - включително собственото си физическо и психическо здраве и това на партньора ви? Или използвате секса, за да го държите на къса каишка? Използвате ли секса, за да го накажете или да го възнаградите за това, че отговаря на вашите очаквания? Често очаквания, които дори не сте обсъждали.


Отказът от правенето на секс като начин за „наказване“ на другия партньор в крайна сметка води до края на романтичните отношения. Отказът от секс нарушава връзката на доверие и интимност между хората, а без доверие връзката ви е без основа.

Тогава какво е решението, когато една двойка се бори с несъответстващо либидо или дори безсексуален брак?
Изхвърлете идеята, че сексът два пъти седмично магически ще "оправи" връзката ви. Вместо това какво ще стане, ако през следващите 30 дни експериментирате със секса?

Какво ще стане, ако се отворите за реалната възможност за секс по всяко време, когато партньорът ви направи каквито и да било действия?
Ами ако се отворите да бъдете наистина по-мили към партньора си? Какво ще стане, ако вместо да се опитвате да държите контрола, си позволите да загубите контрол и да получите любов и удоволствие от любимия си?

Ако проблемите с „честотата на секса“ вече са стресов фактор във връзката ви, най-вероятно това 30-дневно предложение ще ви накара да се почувствате уязвими от всякакъв вид. Но в рамките на уязвимостта може да достигнем най-големия си потенциал за истинска интимност, автентична връзка и по-дълбоко щастие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X