Напишете дума/думи за търсене

8-те най-добри лекарства за запек при кучета

Запекът при кучета може да бъде причинен от различни фактори, от прости неща като хранителния им режим до сложни случаи като неоплазми или херния.

Трябва да се отбележи, че лекарствата за запек обикновено действат само в ранните етапи на този проблем.

Как да разберете дали кучето има запек?
Най-ясният признак е липсата или рядката дефекация (изпражнения). Другите знаци включват:

• Напрегнат (твърд) корем
• Твърди (сухи) изпражнения
• Напрягане за дефекация (с болка)
• Липса на апетит
• Ходене с прегърбена поза
• Чести опити за дефекация

Какво да направите, ако любимецът ви има запек
Въпреки че посещението при ветеринар невинаги е необходимо, никога не трябва да приемате ситуацията твърде леко. Не забравяйте, че здравето на вашия домашен любимец зависи изцяло от вас, така че не пестете средства и му дайте грижите, които заслужава.


Лекарства за запек при кучета

1. Хидратирайте добре вашия домашен любимец: Липсата на вода кара червата да се опитват да уловят колкото се може повече течност, което изсушава изпражненията и причинява запек.
2. Варена тиква: Тази храна е чудесен източник на фибри за кучета, които насърчават чревния транзит и помагат в борбата със запека. Само не забравяйте, че не трябва да им давате голяма порция; една лъжица на ден в допълнение към нормалната им храна е достатъчна.
3. Натурално кисело мляко: То осигурява няколко пробиотици, които могат да помогнат за стабилизиране на чревната микробиота, която може да бъде причина за запек. Разбира се, киселото мляко трябва да е натурално и да се дава най-много веднъж седмично.
4. Магнезиево мляко: Този продукт е често срещано слабително средство без рецепта, което се използва за контролиране на проблеми със запек или киселини. Въпреки че е относително безвреден, най-добре е вашият ветеринарен лекар да следи употребата и дозировката му.
5. Пшенични трици: Този продукт е направен от "люспите" на пшеничните семена, които съдържат много фибри и спомагат за подобряване на чревния транзит.
6. Увеличете упражненията: Увеличаването на количеството упражнения помага на червата да се „раздвижат“ и да станат активни. Тук обаче трябва да се внимава, защото в случаите, когато кучето е имало запек дълго време, това може да бъде опасно.
7. Регулирайте графиците за хранене: Запекът при кучета може да бъде причинен от стрес и едно от неговите средства за защита е формирането на хранителни навици. Това помага на кучетата да останат спокойни и намалява възможността от хранителни разстройства.
8. Малц: Този продукт е добре позната добавка, която осигурява фибри в диетата на кучето и подобрява чревния транзит.

Въпреки че много лекарства могат да се използват за запек при кучета, винаги трябва да се консултирате с експерт, преди да ги дадете на вашия домашен любимец. Също така, трябва да имате предвид, че те не са заместители на фармакологичното лечение, което ветеринарният лекар ще предпише, а са допълнение за облекчаване на симптомите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X