Напишете дума/думи за търсене

Ползите от закуската с овесени ядки

Много хора са склонни да ядат овесени ядки за вечеря, убедени, че по-леката храна може да им помогне да контролират теглото си.
Диетолозите препоръчват да имате добре балансирана вечеря, с подходящо калорично натоварване в зависимост от активността, която възнамерявате да извършвате през останалата част от нощта.

По този начин вечерята с овесени ядки е страхотна, когато го правите от време на време, просто не го превръщайте в ежедневен навик. Това е така, защото имате нужда от други видове хранителни вещества за вечеря.
Накратко, овесената каша може да бъде най-добрият ви съюзник в началото на деня, а не в края.

1. Тя е страхотен източник на енергия
Овесената каша е една от най-добрите зърнени храни, основно ястие, което осигурява много енергия на тялото. Затова трябва да включите купа за закуска, ако обикновено прекарвате много часове извън дома си или ако работата ви изисква много умствени или физически усилия.

Освен че е богат на витамини от група В, овесът е и добър източник на калций, фосфор, желязо, магнезий, мед, калий, натрий, фибри и др.

2. Закусването на овесени ядки има пречистващ ефект
Ще ви помогне да детоксикирате червата и артериите си от всякакви излишни мазнини, които могат да доведат до атероклероза. Освен това овесените ядки помагат за контролиране на хипертонията и холестерола. Кашата, направена с тях, е мощен антиоксидант, който помага за контролиране на сърдечно-съдовите заболявания.

3. Контролирайте нивата на кръвната захар, като закусвате с овесени ядки
Технологичният университет „Чалмърс” в Швеция проведе проучване с 39 души и разкри, че нивата на глюкозата на човек спадат, след като яде овесена каша. Това ястие може да ви помогне да балансирате този елемент, който в крайна сметка би довел до диабет, тъй като може да пречисти излишната захар.


4. Поддържа мозъка активен
Искате ли да подобрите паметта или концентрацията си през първите часове на деня?

Лесно е да се направи, просто закусвайте с овесени ядки всеки ден.

Ето причините, поради които може да ви помогнат да поддържате здрав и активен мозък:
• Те са богати на силициев диоксид - минерал, който е от съществено значение за мозъка, тъй като укрепва нервните клетки.
• Въглехидратите, присъстващи в овеса, помагат за получаване на ежедневната енергия, от която се нуждае мозъкът. Всъщност знаете ли, че мозъкът изисква около 20% от общата ви енергия?
• Освен това са богати на витамин B1 - същия витамин, който укрепва кръвообращението на мозъка.
• Овесената каша е богата на фосфор - минерал, който е от съществено значение за развитието на децата (те трябва да приемат чаша от тази зърнена храна всеки ден).

5. Закусването на овесени ядки ви помага да поддържате теглото си

Опитвате ли се да отслабнете, без да изпитвате глад?
Наистина ще се насладите на вкуса им и те ще се превърнат в най-добрия съюзник на вашата фигура.

Това са причините, поради които овесената каша за закуска ще ви помогне да отслабнете:
• Тя е с ниско съдържание на калории и богат на минерали, витамини и аминокиселини, които са чудесни за вашия черен дроб.
• Освен това е богата на фибри, така че кажете „сбогом” на запека.
• В допълнение, те са и диуретик, така че, ако ги приемате редовно, няма да се притеснявате за натрупване на токсини или задържане на течности.
• В крайна сметка чрез ограничаване на нивото на глюкозата в кръвта, това ще държи далеч от тялото ви вредните мазнини, които водят до наддаване на тегло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X