Напишете дума/думи за търсене

6 храни, които никога не трябва да се ядат на празен стомах

Всички знаят, че закуската е най-важното ядене на деня, но нали сте наясно, че не може да ядете абсолютно всичко, което искате в сутрешните часове?

Предлагаме ви 6 храни, които за нищо на света не трябва да слагате в търбуха си след събуждане и 7 продукта, които винаги са добре дошли като първо хапване за деня.

Забранени храни за закуска

1. Домати

Те съдържат така здравословния витамин С, но са пълни също с танинова киселина, което може да навреди на стомаха, ако няма друга храна, която да му прави компания.

2. Суши

Сигурно хората, които закусват това японско ястие, не са много, но трябва да знаете, че комбинацията от бял ориз и соев сос няма да ви засити, но може да доведе до сериозни катастрофи по-късно през деня. Най-добре оставете сушито за вечеря.

3. Сладкиши

Може и да ви изглеждат примамливо за закуска, но съдържат прекалено много преработени съставки, за да бъдат подходяща храна за първото дневно хранене. С течение на времето консумирането на преработената захар може да доведе до увреждане на черния дроб.

4. Алкохол

Ако сте абонирани за теорията, че бира бира избива, помислете пак. На гладен стомах това може само да влоши нещата и със сигурност ще сте 30 процента по-подпийнал, ако преди да пиете бира на гладно, бяхте сложили някаква храна в стомаха.

5. Кофеин

Почти всеки обича кафе или чай сутрин, но ако е първото нещо в стомаха, това може да доведе до киселини или лошо храносмилане по-късно през деня.

6. Цитруси

Пиенето на портокалов сок сутрин може да звучи задоволително, но последните проучвания твърдят, че ни кара да сме по-гладни през целия ден. Това е така, защото цитрусите отнемат особено дълго време на стомаха да ги преработи. Процес, който кара тялото да мисли, че е гладно, дори и да не е така.

Сега нека да разгледаме някои храни, които са създадени да се консумират на закуска.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X