Напишете дума/думи за търсене

Единственото нещо, което трябва да запомним, когато постигаме нова цел

Наближава новата година и по традиция почти всеки от нас се зарича да се раздели с някой лош навик (псуване, мързел, закъснение) или някакво неособено здравословно угаждане (шоколад, алкохол, бонбони).
Но колко от нас наистина довеждат това намерение до щастлив край?

Истината е, че през повечето време ние не изпълняваме нашата „закана”, защото не сме достатъчно мотивирани за това.

Не може наистина да видим достатъчно добра причина да направим това, което трябва да се направи, така че го избягваме.

Избутваме го настрани. Правим го наш последен приоритет. Или просто продължаваме да се оправдаваме, докато не решим да се откажем от него веднъж завинаги.

Животът е поредица от избори. Трябва непрекъснато да вземаме решения, за да се справяме всеки ден, но понякога избираме просто да не ги следваме.

Животът е по-лесен, когато не се налага да полагаме никакви усилия за него, но също така не се доближаваме до целите си, като тъпчем на едно и също място.

Ако наистина искаме да променим нещо в живота си, трябва да сме готови да погледнем на нещата по различен начин.

На първо място, трябва да вярваме в себе си. Няма да може да направим нищо, ако не вярваме, че не сме способни да го направим.
Второ, трябва да намерим начин да останем мотивирани. Да създаваме начини да поддържаме интереса си към това, което правим. Да си поставим цели, за да продължим да вървим.

И накрая, трябва да си припомним по-голямата картина. Този краен резултат е това, което трябва да ни поддържа мотивирани. Ние сме избрали да направим това и сега трябва да го следваме, за да стигнем до него.

Всеки ден, в който се събуждаме, имаме избор. Имаме избор да се пуснем по течението или имаме избор да следваме целите си.

Животът винаги ще намери начин да ни спъне и да се опита да ни отклони от пътя ни, но ние трябва да намерим своята пътека обратно и да останем мотивирани.
В момента, в който постигнем целта си, няма да съжаляваме нито за секунда от времето, потта и енергията, които сме вложили.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X