Напишете дума/думи за търсене

Как да бъдем силни, когато сърцето ни е разбито

На всички ни се е случвало да ни разбиват сърцата в даден момент от живота ни, поради което сме наясно колко непоносима би могла да бъде тази ситуация.

Връзката ви е приключила, вие сте разпердушинени и не знаете как да започнете да сглобявате парчетата от живота си. Мислехте, че ще бъдете силни, но изглежда, че силата ви е изчезнала. Какво може да направите, за да я възвърнете?

Намерете смисъл в ситуацията

След раздяла постоянно си задавате въпроса защо. Няма задоволителни отговори на това питане. Ключът към намирането на смисъл, когато сърцето ви е разбито, се крие във вярата, че това се е случило с причина. Може да не може да я видите точно сега. Обикновено отнема известно време, за да я разберете. След като обаче успеете малко да се дистанцирате емоционално, ще я намерите.

Когато сърцето ви е разбито, обичайно е да се фокусирате върху негативните чувства. Но трябва да сте наясно, че това се е случило, защото в бъдеще ви предстои да срещнете нещо по-добро. Имайки това предвид, ще се почувствате по-силни.

Бъдете горди, че сте поели риска
Вярно е, че не сте получили резултата, който очаквахте. Много хора обаче дори не смеят да рискуват с любовта. Вие сте го направили. Отворили сте сърцето си за друг човек. Това изисква много смелост и храброст. 
Ако не е проработило този път, може би ще стане следващият.

”Тъгата отлита на крилете на времето.”
Жан дьо ла Фонтен


Движете се с емоциите си
Лесно е да се самосъжаляваш, след като сърцето ти е разбито. Може да влезете в състояние на самодоволство и комфорт. Проблемът е, че оставането там ще навреди на бъдещите ви взаимоотношения.

Трябва да се насилите да продължите напред и да изпитате нови емоции. Дайте си време да почувствате болката и отричането си, но след няколко дни се насилете да продължите. Опитайте се да изпълните живота си с положителни чувства. Не забравяйте за вашите приятели и семейство. Разходете се с някого, когото не сте виждали от дълго време.

Приемете вашите възможности
Мисленето за това какво може да се случи в бъдеще ви дава възможност да срещнете нови хора и да имате нови преживявания. Спрете да поставяте под въпрос способностите си.

"Краката ми ще искат да стигнат до мястото, където спиш, но аз ще продължа да живея."
Пабло Неруда

Търсете красотата
Извършвайте всяка дейност, която ви харесва и която ви позволява да се докоснете до красотата на живота. Защото когато сърцето ви е разбито, забравяте всички прекрасни неща около теб. Трябва да ги откриете отново.

Съсредоточете се върху хоби, което харесвате
Може би обичате да рисувате, свирите на музикален инструмент или пишете. Или може би харесвате определен спорт. Вместо да се оставяте непрекъснато да бъдете погълнати от завладяващите ви емоции, съсредоточете се върху една дейност, която ви харесва да правите. Това ще ви помогне да се отпуснете и да се съсредоточите върху тук и сега, вместо да се увличате в спомени от предишната си връзка.

Намерете си компания
Научени сме да пазим емоциите си в тайна, но когато сърцето ви е разбито, трябва да преодолеете тази бариера. Имате нужда от помощ и изслушване, така че намерете някого, който ще го направи. В противен случай ще се почувствате наистина самотни и дори може да станете жертва на тежка депресия.
Споделяйки чувствата си, ще разберете, че не сте сами и ще може да погледнете на ситуацията от наистина различна гледна точка.

Благодарете
Когато сърцето ви е разбито, се чувствате толкова ядосани и тъжни, че е трудно да видите доброто в каквото и да било. Не позволявайте на тези негативни чувства да ви заслепят. Помислете за хубавите моменти, през които сте преминали с партньора си, и бъдете благодарни за тях.

„Ти си ти, а аз съм аз и ако случайно се намерим, е красиво. Ако не, нищо не може да се направи."
Фриц Пърлс

Понякога най-доброто нещо, което може да се случи на една връзка, е тя да приключи. Дори ако това е вашият случай, има положителни неща, които тези отношения ще са донесли в живота ви. Отделете време и благодарете на бившия си партньор. Не е нужно да го виждате или да поддържате контакт с тях. Едно вътрешно „благодаря” е достатъчно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X