Напишете дума/думи за търсене

5 признака, че щастието наближава

Кой ли не се е чувствал в задънена улица?! Всеки от нас е имал трудните си моменти, от които не е имал представа как и кога ще се измъкне. Всяка ситуация и всеки човек са цяла отделна вселена и е трудно да се обобщава, но въпреки това се допитахме до психолози, които са работили години наред с хора с проблеми, и те ни споделиха кои са петте признака, че краят на тунела се вижда и скоро ще бъдете щастливи.

1. Приемането на проблема

Имате някакъв проблем - в работата, вкъщи, с приятел, със самите себе си. Минало е много време, направили сте всичко по силите си, за да решите този проблем, но все още сте във водовъртеж от тъга, отчаяние и страх. Минали сте и през периода на бунт, в който често сте се питали "Защо се случва на мен", или сте си казвали "Правя всичко, както трябва, защо животът е толкова жесток към мен?" Този бунт е преминал, превързали сте десетки рани по душата си, изживели сте болки, които едва не са ви убили. Вярвайте, че това, което не ни убива, ни прави по-силни. Достатъчно силни, за да решим проблема или да го приемем.

Вече приемате проблема. Живеете в известен мир с него. Не се борите срещу него, просто гледате как животът ви тече и се опитвате да вдигнете глава. Вие сте на крачка от щастието, колкото и невероятно да ви изглежда това все още.

2. Започвате да се съсредоточавате върху нещата, които имате, и да не гоните нещата, които нямате

Това би било много мъдро от ваша страна. Възможно е, ако го постигнете, да сте почувствали вече малката радост от началото на новия ден, от цъфналата теменужка на прозореца, от вкуса на топлото капучино.

Ако още не сте го направили, психолозите препоръчват да напишете списък на всички хубави неща в живота си: деца, приятели, съпруг, уютен дом, хоби, което ви носи удоволствие. Направете този списък и го носете в себе си. Всеки път, когато се сетите за нещо, го допълвайте.

3. Изчистили сте мислите си

Трудно е, но след едно ниво на болка човек инстинктивно започва да го прави. Изчистили сте съзнанието си от вина, от обвинения, от съжаления, от ревност, от омраза. Само така може да продължите напред. Не се обръщайте назад. Мислете за бъдещето и си позволете да помечтаете дори. Ако вече го правите, не се притеснявайте, вашият светъл миг е точно зад ъгъла.

4. Започнали сте да мислите повече за себе си и за това, което ви прави щастливи

Вероятно в борбата с вашия тежък период сте забравили да се грижите за себе си. Време е да го промените, защото всяка външна промяна тръгва отвътре. В момента, в който започнете да изпитвате вътрешна хармония, ще видите как всичко останало ще се подреди по най-добрия възможен начин за вас.

Не хабете нито ден повече в самосъжаление и вглъбяване в проблема. Повишете всячески самооценката си! Започнете да се храните по-здравословно, да спите повече, да си угаждате по всеки възможен начин, да се виждате с хора, да се запознавате с нови, да търсите хубостите в света. И скоро нехубостите му ще отхлабят примката, ще видите.

5. Променени сте

Всяко изпитание се дава, за да ни научи на нещо. Ако излезете от него, омерзени и настроени зле срещу съдбата, тя няма да ви помогне да продължите с щастлива усмивка.

Затова преценете ситуацията. Ако е необходимо, запишете на един лист на какво ви научи тя. Приемете промяната и бъдете отворени за следващата. Тя, следващата, ще дойде най-вероятно от някое много щастливо събитие във вашия живот.

А "Мила" ви го желае от все сърце!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X