Напишете дума/думи за търсене

Какво да направим, ако нашият партньор има проблеми с ерекцията?

Над 50 процента от мъжете на възраст между 40 и 70 години изпитват частична или пълна еректилна дисфункция. Освен това проблемът се задълбочава с възрастта. За щастие, повечето от засегнатите господа могат да бъдат лекувани успешно.

Причините за проблеми с ерекцията
Има много фактори, които могат да попречат на ерекцията. Първо, трябва да се изключи всякаква биологична причина, тъй като може да има органичен проблем, който да е причина за липсата на ерекция.

Най-честите причини за проблеми с ерекцията обаче са психологически. Имайте предвид, че високите нива на стрес и тревожност могат да повлияят на способността за получаване на ерекция.

Опитайте се да не се обвинявате
Проблемите с ерекцията рядко са свързани с това, че мъжът вече не намира партньорката си за привлекателна. Въпреки това жените могат автоматично да започнат да мислят по този начин. Най-големият недостатък на този вид мислене е, че това увеличава натиска за ерекция и ситуацията става много по-сложна.

Ако се случва често и се отразява негативно на връзката ви, трябва да потърсите професионална помощ. След като всяка медицинска причина бъде изключена, психолог или сексолог ще ви помогне да разрешите ситуацията.


Какво може да направите?
Истината е, че и двамата трябва да работите заедно. Обединението може да бъде ключът към успеха, особено ако решите да потърсите терапия за лечение на тази сексуална дисфункция.

Емоционален съпровод и утвърждаване
Трябва да подкрепяте партньора си. Трябва да се поставите на негово място, ако наистина искате да му помогнете. Ако се чувства подкрепени от вас и разбира, че това е проблем и за двама ви като двойка, това ще му помогне да повярва, че има решение.

Само като приемете тази позиция, той ще може да остави настрана всякакви идеи, че ви е разочаровал.
Знанието, че може да ви се довери, че не го съдите и че ще бъдете до него на всяка крачка от пътя, са изключително важни фактори, когато става въпрос за управление на безпокойството му, което често може да бъде причина за проблеми с ерекцията.

Дори ако има биологична причина, стресът от проблем с ерекцията ще му причини много мъка и може да се превърне в доста сложен проблем.

Комуникацията е ключова
Поддържането на открита, честна комуникация с голяма доза любов ще помогне за намаляване на чувството му на безпокойство и стрес, че проблемът може да се появи отново в бъдеще.

Изразете това, което чувствате
Говорете за това, което мислите и усещате. Често срещана грешка е да се преструвате, че нищо не се е случило и да не говорите за това. Това само увеличава проблема.

Вашият партньор не е врачка. Той не знае какво минава през ума ви. Като мълчите, вие му давате възможност да си представи какво може да си мислите. Това може да бъде наистина вредно за него.

Винаги помнете, че трябва да говорите с любов, но честно. Разбирането е от съществено значение при решаването на подобни ситуации.

„Проявете търпение и разбиране. Животът е твърде кратък, за да сме отмъстителни или злонамерени.”
Филипс Брукс

Запомнете: сексуалността е много повече от полов акт
За много двойки сексуалността е ограничена до акта на проникване, но истината е, че тя отива много по-далеч. Всъщност сексуалността е обширна и богата. Наистина има други форми на изразяване, на които и двамата може да се насладите, дори повече от половия акт.

Например любовната игра, ласките, масажите, използването на секс играчки могат да помогнат за възобновяване на сексуалния живот на всяка двойка.

"Животът е първият дар, любовта е вторият, а разбирането е третият."
Мардж Пиърси

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X