Напишете дума/думи за търсене

3 неща, които никога не трябва да правим, ако усетим, че мъжът се отдръпва

Едно от най-страшните неща, които могат да се случат на връзката ви, е когато мъжът, с когото сте, този, когото чувствате толкова близък, започне да се отдръпва.

Нерядко силните жени не си губят времето и влизат в режим на „поправка“. Обаждат се на техните приятелки и анализират какво се случва. Четат статии, купуват книги, почти полудяват.
И си обещават да накарат ужасното чувство на самота, което бълбука в сърцата им, да изчезне.

Страхът от загуба е по-мотивиращ от надеждата да спечелите нещо. И това, че мъжът се отдръпва от това, което доскоро сте усещали като добра, ценна връзка, може да предизвика пълна паника и да ви поставим в режим на емоционална тревога.

Затова, ако се чувствате дистанцирани от мъж, как ще се справите с този етап е от решаващо значение. Има някои здравословни начини за реагиране и някои потенциално вредни реакции, които трябва да избягвате.

Ето три неща, които определено НЕ трябва да правите, когато почувствате, че партньорът ви се отдръпва.

1. Никога не се опитвайте да го подкупите
Когато му купувате подаръци, каните го на романтични вечери, склонни сте да му угодите за неща, които преди това не сте виждали като важни, вие поемате мъжката роля в отношенията. Това има обратен ефект, тъй като той вероятно се чувства задушен или сякаш вършите „неговата“ работа.

Не е изключено той да си помисли, че се опитвате да измъкнете нещо от него.

Той може да усети, че сте разклатени от това, че е по-студен, и вероятно е озадачаващо за него защо бихте инвестирали повече време и усилия в някого, който не инвестира във вас.
Ако продължите да настоявате, това може да го накара да почувства, че не се цените толкова, колкото би трябвало, и това съвсем да го откаже от вас.

2. Не го задушавайте с нежелана обич
Да споделиш на мъж чувствата си към него, е страхотно в малки дози, но не е чудесно по широкообхватния, драматичен начин, който много жени опитват от страх.
Ето някои добри неща, които може да кажете и които не изглеждат твърде властни.

• „Наистина се наслаждавах на... Беше страхотно.
• „Наистина се забавлявам с теб, когато...“

Този вид похвала е чудесен. Това признава неговия принос и го кара да се чувства оценен.

Но казвайки нещо като: „Обичам те толкова много, нямам търпение да прекарам цяла вечност с теб!“, при положение че той вече е с единия крак извън отношенията ви, е рецепта за катастрофа.

От друга страна, да демонстрираме устно чувствата си, е по-естествено и може да е приятно мъжът да чуе последното изречение, защото този вид вербална декларация може да го накара да се почувства по-сигурен във връзката.

Когато обаче нещата станат трудни, често погрешно си мислим, че един мъж ще иска същия вид вербално уверяване на нашите чувства.

За съжаление, това обикновено има обратен ефект и го отблъсква още повече.

3. Никога не използвайте секса, за да го накарате да почувства нещо към вас
Той няма да се влюби отново във вас, да премести планини, за да бъде с вас, и да ви обича нежно, на което се надявате, само защото правите умопомрачителен секс с него.
Ако се замислите, това много прилича на опит да го подкупите.

Правете секс с мъжа до вас, защото искате, а не защото се надявате да получите ангажираност или повече близост от него, като се опитвате да използвате секса за разменна монета.
Но не си мислете, разбира се, че трябва да се въздържате от секс или да се държите странно, когато става въпрос за креватни забавления. Сексът е страхотен и е толкова важен за връзката.


Ето две неща, които ДА направите, когато почувствате, че започва да се отдръпва

1. Признайте страховете си, но не действайте водени тях
Само защото усещате, че между вас и вашия мъж се образува разрив, не означава, че трябва да започнете да действате.
Разбирам страха, че ако не направите нищо, той ще си тръгне, но помнете, че страхът е убиец на връзката.

Когато оставим онези чудовища под леглото ни да излязат да си играят с нас, рискуваме да се отнасяме с него така, сякаш е направил нещо нередно, да правим от мухата слон и наистина да създадем проблем, дори ако разстоянието помежду ви всъщност е незначително или временно.

А ако има голям проблем, ние го влошаваме. Откога страхът е равен на преданост или по-добра връзка? Ами не е.

Страхът носи след себе си подозрение, намиране на грешки и надпревара към по-дълбок проблем.

2. Съсредоточете се върху това да направите себе си щастливи
Когато сме в режим на „оправяне“, ние се надяваме да променим това, което се случва, и постоянно мислим как да накараме болката, която чувстваме, да изчезне.

Обикновено не се стремим да се направим истински щастливи без партньора си или да обмисляме как бихме могли да използваме това време без него, за да се чувстваме добре независимо от всичко.

Фокусирането върху себе си може да се усети като точно обратното на това, което искаме да правим.
Да се съсредоточите и да си покажете любовта, която чувствате, че ви липсва в момента, е единственият начин да си върнете привлекателното моджо. Несигурността не е афродизиак за него, но връщането ви в центъра на живота ви е.

Мъжът е привлечен от вашата същност, а не от вашите опити да го поправите или да наложите развитие на връзката по начина, по който искате тя да се случва.

Ако отношенията ви наистина са към своя край, оставянето на
страха ви да поеме волана няма да ги направи по-добри, но връщането към това, което сте, ако сте се изгубили във връзката, винаги помага.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X