Напишете дума/думи за търсене

Кои са петте вида необвързани хора

Склонни сме да анализираме връзките, но какво се случва, когато сме необвързани? Това, че сме необвързани, също ни определя. Това казва какви сме, как възприемаме света и, разбира се, как виждаме взаимоотношенията.

Има хора, които искат да имат връзка. Други пък решават да бъдат необвързани. За вторите винаги се смята, че са без партньор, защото никой не ги иска. Това обаче невинаги е така. Може да има няколко причини, поради които човек е необвързан.
Може би е имал лош опит в предишни връзки и е много по-щастлив сам. Или може би иска да бъде необвързан по собствена воля.

Нека не забравяме, че много хора и общества все още гледат на необвързаността като на неестествено състояние.
Представяме ви пет различни вида необвързани личности, с които може или не може да се идентифицирате. Причините да са необвързани са разнообразни. В крайна сметка всеки носи със себе си опит, довел до решението да бъде сам.

1. Хора, които са необвързани поради лоши преживявания
Този първи тип включва всички, които са решили да напуснат връзка поради лош опит, за да продължат напред и да се съсредоточат върху себе си. Мисълта за друг партньор предизвиква чувство на отхвърляне и дори изтощение.
Обикновено тези хора са имали много трудни романтични преживявания. Може би половинката им е била неверна, пренебрегвала ги е или се е отнасяла зле с тях.

Не можем да отречем, че тези ситуации оказват влияние и оставят отпечатък върху човека, който ги е претърпял. Понякога те дори могат да причинят филофобия.

2. Хора, които са необвързани поради липса на самочувствие
Има индивиди, които имат силна липса на самочувствие. Това ги кара да се обезценяват във всички аспекти на живота си, включително сантименталните. Те смятат, че не заслужават да бъдат обичани и че човекът до тях ще си губи времето с някого, когото не го заслужава.

В много случаи те вярват, че не са достатъчно привлекателни, за да ги хареса друг човек. Така те избират да не се грижат за себе си и да се крият от другите. В този случай те също могат да бъдат срамежливи и дори да отхвърлят потенциални ухажори.
С това отношение те само се лишават от това, което наистина искат. Тази форма на самотност може да се счита за най-лошата. В края на краищата това не е тяхно собствено решение, а следствие от начина, по който виждат себе си.

3. Хора, които са необвързани, защото искат независимост
Самотните човеци, които обичат своята независимост, обичат да са свободни от силна или сериозна връзка, която би могла да ги обвърже с друг човек. За тях е важно да имат собствено пространство. Това включва техния дом, кола, време насаме, липса на нужда да се отчитат пред никого, никакви задължения за връзка и т.н.

Въпреки това този тип сингъл хора може да бъде разделен на две различни свързани подкатегории, които са следствие от тази нужда от независимост:
• Самодостатъчни необвързани: Те вярват, че са самодостатъчни и не се нуждаят от никой друг, който да допринесе с нещо различно. Следователно, те са безразлични към идеята да имат партньор. Тези хора обикновено прекарват много време сами, но защото искат. Техните навици са толкова самотни, че противоречат на самата идея за връзка.
• Изолирани необвързани: Това също може да бъде част от предишната категория. В този случай обаче те не обичат самотата. Този тип сингъл иска да скъса с тази динамика, въпреки че е много сложно. Те са били толкова изолирани толкова дълго, че им липсват някои от социалните умения, от които се нуждаят, за да общуват с околните.

4. Хора, които са необвързани, защото са верни на своите идеологии
Някои хора защитават определени идеологии и това ги държи необвързани. Това има много общо с визията, която имат за света и отношенията като цяло. Всичко това обуславя техните връзки.
Например религията е много силна идеология. Понякога може да накара хората да останат несемейни, докато намерят подходящата половинка. Това често е доста трудно търсене, тъй като техният партньор в идеалния случай трябва да споделя същата визия, която този вид необвързани имат за връзките.

В случай на различия, те ще страдат от натиск от своята идеология и от това, което наистина желаят или искат. Безпокойството и стресът несъмнено ще се появят на повърхността при хората, които са необвързани поради тези причини.

5. Песимистични необвързани
Този вид индивиди смятат света на връзките за мрачен и мътен. Това не означава, че не им харесва да са в романтични отношения. Често обаче не вярват, че една връзка може да им осигури нещо.

По-скоро са наясно, че цялото удоволствие, което изпитват, и всичките му ползи са просто вярвания. Погледнати от дистанция обаче връзките са „глупости“.

Песимистично необвързаните са по-студени, те също живеят с ужасна тежест и усещането, че за тях няма надежда, когато става дума за връзки.

Да си необвързан, е напълно валиден избор. Нещо повече, много хора трябва да се научат да бъдат необвързани, за да не се налага да зависят от другите. По този начин се научават да прекарват време със себе си, да познават себе си и да разчитат на себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X