Напишете дума/думи за търсене

Сатурн плава в Риби - подавайте ръка без тънки сметки

На 7 март мъдрецът на звездите Сатурн ще започне вълнуващо пътешествие в бистрите и топли води на знак Риби.

Ще премине през бури, вълнения и тревоги. Ще види нови земи, ще преживява нови емоции, ще опознава света, ще посреща лазурни изгреви и ще се радва на топлите залези. Така в магията между земята и небето ще пътува по вода до 14 февруари 2026 г., когато окончателно ще напусне палубата на знак Риби.

Последното му пътуване в знак Риби се е случвало между 21 май 1993 г. и 6 април 1996 г. Тогава е създаден Европейският съюз, подписано е Кремълското споразумение между Борис Елцин и президента на САЩ Бил Клинтън, отнасящо се за употребата на ядрено оръжие от двете страни, а Нелсъл Мандела е провъзгласен като първия чернокож президент на Южна Африка.

Сатурн изразява времето, мярката, рамката, правилата, инструкциите, процедурите, уроците, страха, закона, кармата, мъдростта, зрелостта и старостта. В негово лице може да видим старейшината на хороскопа, който не държи на театрална сцена, но търпеливо наблюдава, умело управлява, регулярно изпитва и решава. Неговите окончателни заключения са резултат от нашите действия. Той е винаги справедлив, но понякога болезнен. Носи в голямата си кожена чанта история за всичките ни животи и винаги се съобразява с тези стари писания, давайки ни сегашните си подаръци или уроци.

Мисията на Сатурн тук, на Земята, е да слага ред в делата ни, да изпитва плановете ни и да ни предизвиква да се доказваме. Не обича изненадите и не бърза в очакване на резултати. Търпелив е, но категоричен, когато времето, което ви е дал, изтече. Мирът с него изисква да бъдем сериозни, отговорни и мъдри. Избрали да бъдем такива, ще получим от него подкрепа и разбиране. В противен случай, неговите уроци могат да бъдат болезнен печат в живота ни. Тук няма място за страх и тревоги. Сатурн е планетата, която ни казва кога е време да пораснем за определени неща и да ги вземем в свои ръце. Изважда ни от зоната ни на комфорт, но със сигурност ни кара да се развиваме и израстваме. Бъдете уверени в себе си и му се доверете.

Предстои му в следващите близо три години да покани в учебната си зала всички Раци, Риби и Скорпиони. Ще им раздаде старателно подготвените от него тестове и с обич ще изчака тяхното представяне обратно. Докато представителите на водните знаци решават казусите пред, които са изправени, Сатурн ще оценява в съседната стая всички Близнаци, Деви и Стрелци. Към тях ще бъде по-взискателен и техните задачи ще бъдат по-трудни. Подозирам, че техният изпит е поправителен и ще изиска повече знания, търпение и комбинативно мислене.

В дълго междучасие ще бъдат всички Водолеи, които съвсем скоро приключиха учебната година. Те ще изпитват облекчение и напредък в делата.

Овните също ще се радват на спокойствие и разбиране от Сатурн.

Телците и Козирозите ще получат подкрепа и подсказване от мъдреца. На тях той решително ще дава своите мъдри съвети и ще търси отговорно отношение.

Лъвовете и Девите е възможно да изпитват тревожност и несигурност. Тях съветвам да бъдат реалисти и да не позволяват напразното безпокойство да ги отклонява от пътя.

Тази година в училището му ще бъдат само родените в първа декада от изброените зодии.

Родените в първа декада Раци, Риби и Скорпиони ще усетят желание за промяна и развитие. За тях годината е подходяща да стартират нови начинания и да започнат промените, които дълго време са отлагали.

Родените в първа декада Близнаци, Деви и Стрелци ще бъдат изправени пред грешните си модели на поведение и неработещи формули за живот. Те ще трябва да поправят грешките си да забъркат нова рецепта за успех. Това може да ги раздели или отдалечи от хора и занимания. В бъдеще ще бъде полезно всичко, което се случва, независимо как изглежда сега.

В световен план влизането на Сатурн в знак Риби ще се погрижи за развитието на алтернативната медицина, овладяването на вирусите, разгръщане на талантите, успешна регресивна терапия и връщане на умения от предходни животи. Ще има ревизия на закони и процедури, свързани с опазване на природата и животните. Може да очакваме развитие на възобновяемите природни източници в полза на човечеството. Ще бъде сложен край на неправомерни окултни структури, лъжовни гурута и неясни по своята цел и смисъл духовни движения.

В негативен план може да очакваме природни бедствия, които ще наложат нови отношение към природата и строителството.

В духовен план ни предстои отговорна година, която ще изиска да бъдем честни, отговорни, добронамерени, прощаващи и обичащи. Бъдете открити, споделяйте и бъдете честни към себе си и околните. Благодарете на сутринта, че ви кани в живота си, и изживявайте всеки нов ден с приемане на всичко, което се случва.

Прощавайте и разбирайте. Опитайте се да не осъждате и приемайте чуждите слабости като част от едно човешко пътуване. Давайте и подавайте ръка, без да очаквате и търсите сметка. Бъдете топло рамо, подадена ръка, усмивка, разбиращ поглед и искрена прегръдка за себе си и другите.

Времето е хубаво за духовно израстване, занимания с йога и медитация.

Желая на всички добронамерен, полезен и градивен период.

С обич,

астролог Венета Матева


Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X