Напишете дума/думи за търсене

2023 - годината на Водния заек

В основата на китайската астрология е деленето на 2 (Ин и Ян енергия) и на 5 елемента (Метал, Вода, Дърво, Огън и Земя). Двете енергии са абсолютно еднозначни и имат еднаква сила. Те не могат да съществуват една без друга и са в постоянна хармония. Линията, която ги разделя, е ЛЮБОВТА. Ако Ян е денят, Ин е нощта, светлината и тъмнината, мъжът и жената. Всеки трябва да съдържа в себе си и двете части, които често е трудно ада бъдат хармонизирани. В западната астрология Ин и Ян се изобразяват от двете небесни тела Луна и Слънце.

Китайската Нова година започва от второто след декември новолуние. И така на 21 януари с новолунието в знак Водолей поредното лето Господне в тази източна страна, представлявано от Водния Заек, което ще продължи до 10 февруари 2024 г.

Ето родените под знака на Заека в китайския зодиак:

6.02.1951 – 26.01.1952 Метален заек
25.01.1963 – 12.02.1964 Воден Заек
11.02.1975 – 30.01.1976 Дървен Заек
29.01.1987 – 16.02.1988 Огнен Заек
16.02.1999 – 4.02.2000 Земен Заек
3.02.2011 – 22.01.2012 Метален Заек

Настоящата година ще подкрепи всички, които са родени под този знак. Заекът е четвъртият знак в зодиака на китайците, изобразяващ правилната преценка и изтънчена творческа сила. Той е див по природа, трудно се опитомява и отказва да бъде притискан.

Според китайския фолклор дупката, в която живее, винаги е с три изхода, за да има откъде да избяга. Той е фино настроен към чувства и звуци и усеща пулса на живота. Тази изключителна проницателност му дава творчески и детайлен подход. Предпочита да е сам съветник на себе си. Следва интуицията си и рядко обръща внимание на препоръки, за които не е молил. Заекът смело заобикаля конфликтите благодарение на уравновесения си нрав и спокойната си природа. Когато има нужда от лично пространство, той може да изчезне, появявайки се отново след като си е отпочинал и си е върнал равновесието. Той притежава забележителна способност да лекува своите психологически и физически рани.

Предпазлив и консервативен, дистанциран, но и очарователен, заекът е мил и отзивчив приятел. Надарен със силно развито чувство за справедливост и безпристрастност, той е търсен като посредник и дипломат. Той е добродетелен, дискретен и изключително талантлив в убеждаването. Състрадателен и верен приятел, на помощта му може да се разчита в кризисна ситуация.

Въпреки многобройните прекрасни качества Заекът може да бъде резервиран, потаен и обидчив. Той бяга, когато го принуждават да вземе страна и да направи труден избор. Насочена неправилно, енергията му се проявява като егоцентричност, мнителност, страхливост, материализъм и фобия от обвързване.

Ето и някои характеристики на Заека:

Полярност – Ин

Щастлив цвят – Синьо-Зелен

Аромат – пачули/ мускус

Цвете – Жълт нарцис, зюмбюл

Скъпоценен камък – Аквамарин

Щастливо число – 4

Известни личности: Никълъс Кейдж, Брат Пит, Елизабет Шу, Джони Деп, Франк Синатра, Мартин Лутър, Конфуций, Алберт Айнщайн, Кралица Виктория, Джуди Колинс, Стинг.

Заекът в китайската астрология отговаря на знак Риби в западната астрология. Очаквайте от годината на Заека повече добрина, мъдрост, разбирателство и хармония. Заекът е миролюбиво животно, което не харесва агресията, и умее да намира път към любовта. Използвайте положителните качества на знака и сбъдвайте мечтите си с обич към себе си околните. Успех!

Желая ви хармонична, щастлива и здрава година!

астролог Венета Матева

Част от материала е взет от „Китайка астрология“ на Шели
У.



Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X