Напишете дума/думи за търсене

Да възпитаме детето според зодията – част 4

Представяме ви последната част от поредица, в която се опитахме да отговорим на въпроса „Помага ли астрологията за гледането на деца?“.

Козирог

Родените под знака на Козирог вечно търсят сигурността. Това важи и за възрастните, но е особено изявено при децата. При тях има риск да развият емоционална зависимост от родителите си, затова трябва да бъдат насърчавани към самостоятелност. Ако родителите им дават задачи, които да ги оставят да изпълняват сами, децата от тази зодия, ще придобият нужното самочувствие, за да се справят с трудностите в живота. Затова е много важно да не им се помага винаги. Те сами трябва да се научат да откриват разумни подходи към разплитането на трудни ситуации. Изключително чувствителни личности, те понякога страдат от резки смени в настроенията. Ако бъдат научени как да ги овладяват и как да се борят с несигурността си, всъщност ще се превърнат в доста уверени личности, които биха били страхотни ръководители.

Водолей

Децата Водолей израстват в непрекъсната нужда от одобрение. Това е естествено заложено във всеки човек, но при тях е много силно изразено и не се ограничава единствено до одобрение от страна на родителите, но и от приятелите, учителите, дори непознати. Това е опасен капан, в който родителите не бива да допускат децата да влизат. Важно е да бъдат научени да се ценят сами и да се осланят винаги на мнението на другите. Големи инати са, но това качество може да бъде канализирано като амбиция, стига да бъдат правилно насочени. Обичат да са център на внимание – черта, която отново може да се използва по позитивен начин – да станат лидери, но също така и да ги отведе до крайности - да изгубят себе си в стремежа си да се харесат на всички. Родителите трябва да ги насърчават да се занимават със социални дейности, там децата Водолей ще открият истинската си сила.

Риби

Слабото им място е прекалената необходимост от ред, тревожността им и склонността към анализиране на всяка ситуация. Родителите на дете Риби трябва да са подготвени към неговото обсебващо безпокойство и още от малко да го научат на методи да се справя с него – разходки, книги, спорт. Тези деца имат нужда да се успокоят, че дори ако допускат грешки, пак ще бъдат обичани. Критиките към тях трябва винаги да са поднесени със спокоен тон и без заплахи от типа „няма да те обичам, ако не направиш това“. Чувстват ли се сигурни, те бързо постигат успехи. Добре е родителите да ги насърчат към самостоятелност, защото децата Риби много добре работят сами. Но от друга страна не бива да се отива и в другата крайност, за да не се насърчи склонността им да се изолират от другите. Важно е да бъдат подтиквани да имат приятели и да общуват с нови хора.

към първа част

     към втора част

     към трета част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X