Напишете дума/думи за търсене

Добри идеи за организиране на хола

Обикновено всекидневната е място, където съжителстват няколко среди. Добрата организация е ключът към постигането на по-просторно, удобно и подредено пространство.
За да организирате правилно хола си, трябва да обърнете внимание на неговата форма и фиксираните елементи (прозорци, врати и камини), тъй като те ще определят как и къде да разположите вашите мебели и други декоративни елементи.
В тази статия ще споделим различни декоративни решения.

1. Две ъглови части в дълга тясна всекидневна
В дневни с тези характеристики добро решение е да изберете единичен диван и фотьойл, разположени в буквата "L". Поставете най-голямата мебел до стената, за да оставите място за движение.

2. Голям диван под прозореца
Ако искате да поставите диван под голям прозорец, най-добре е да изберете модел с ниска облегалка, около 76 сантиметра. По този начин ще си осигурите безпроблемно отваряне на прозореца и ще създадете усещане за простор.

3. Организирайте хола си с диван или фотьойли като разделители
В комбинациите хол-трапезария добър вариант за разделяне на двете зони, без да се губи непрекъснатост, е да използвате диван или чифт фотьойли като разделители.

4. Два успоредни дивана
Трябва да използвате два успоредни дивана, ако холът ви е широк и квадратен, със стени с дължина над 4 метра. Също така може да поставите библиотека на едната стена и да оставите другата стена свободна, като минаващо място.

5. П-образна всекидневна
В много големи всекидневни решение, което дава на това пространство повече уединение, е поставянето на мебелите за сядане във формата "П". Може да постигнете това, като поставите два дивана под ъгъл и фотьойл и пуф. Друг добър вариант е комбинирането на три дивана.

6. Диван и сгъваем стол
В много малки всекидневни обикновено няма друг избор освен да поставите единичен диван на най-дългата стена. Но ако искате повече място за сядане, може да изберете сгъваем стол. Ако решите да имате и масичка за кафе, тя не трябва да е много голяма, защото ще натовари пространството.

7. Идеи за включване на учебна зона
За да създадете удобна зона за учене във вашата всекидневна, идеално е да имате ъгъл 1 м × 1,40 м. Поставете бюро, което не е твърде дълбоко, за да спестите малко място. Може също така да имате стол и подова лампа, за да създадете приятен кът за четене в тази зона.


8. Кът с повече места
Във всекидневни с ъгъл от най-малко 1,80×2,80 м ъглов диван е решение, което ви дава най-много място за сядане. Добре е да имате и ниска библиотека и масичка за кафе с рафтове и колела.

9. С камина и библиотека
Възможността да се наслаждавате на камината, докато седите на дивана, е в основата на разпределението на много всекидневни. В тези случаи идеалното нещо е да ги поставите около него, под формата на "L" или "П", на приблизително 80 см от огъня. Освен това поставите фотьойл с колела и голяма библиотека, която заема цялата стена.

10. Организирайте всекидневната си с площ за четене от приблизително 6 кв.м.
Светъл ъгъл с такъв размер е достатъчен, за да създадете комфортна зона за четене във вашата всекидневна. Освен това може да добавите удобен шезлонг и подова лампа към тази зона. Те ще изглеждат невероятно.

11. Всекидневни на две нива
Много просторни всекидневни, могат лесно да бъдат разделени на няколко пространства. За да го направите, може да създадете стълбищни щрангове, които създават две пространства на различни височини. Съветваме ви да поставите най-тежките мебели на долното ниво.

12. Асиметрична всекидневна
Може да подредите всички мебели паралелно, като изберете например камината като централна точка. За да подчертаете усещането за ред, може да възпроизведете една и съща декоративна схема от двете страни, като използвате два еднакви дивана и два фотьойла.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X