Напишете дума/думи за търсене

Какъв вид завеси са най-добри в малкото жилище?

Ако живеете в малко жилище, изборът на всяка декорация, орнамент или мебел е по-важен. Може да направи стаята по-въздушна, да пусне светлината и да създаде усещане за простор.

Един от факторите, които имат значение за това, са вашите прозорци и си струва да научите какъв вид завеси трябва да вземете, ако имате малка къща.

Щори или пердета, къси или дълги, щамповани или изчистени, вид на плат… Има толкова много опции, че е лесно да се почувствате малко изгубени сред това разнообразие.

Не се притеснявайте, ние ще ви помогнем да намерите отговорите, за да може да се насладите на светъл и красив дом.

Завесите и щорите, освен че са част от декорацията на вашия дом, също помагат да контролирате как светлината влиза в дадената стая. Със сигурност сте забелязали колко много се променя едно пространство с или без тях. Те са от съществено значение, когато става въпрос за осигуряване на топлина.
Освен това играят ключова роля като топлоизолатори и са бариера срещу уличния шум.

Ако избирате завеси за малко пространство, трябва да имате предвид не само размера на стаята, но и вида на прозорците.

Ако имате балкон, дългите двойни завеси са най-подходящи, тъй като те не блокират изхода, както може да бъде щората. От друга страна, щорите се съчетават добре с прозорци, които могат да се отварят. Също така, ако поставите мебел като скрин под прозореца, може да използвате по-добре пространството.

Очарованието на щорите
Щорите могат да бъдат много практични в по-малки домове, тъй като те се плъзгат нагоре и надолу и изискват малко пространство.
Добър вариант, който може би познавате, са ролетните щори. Те са изработени от PVC или фибростъкло и осигуряват по-модерна естетика. Едно от предимствата им е, че прилягат плътно към прозореца, за да може да използвате максимално пространството.

Може да ги намерите в много цветове и с различни дебелини, в зависимост от това колко непрозрачни или прозрачни ги искате.

Перфектната завеса за всеки прозорец
Ако сте по-скоро фен на завесите, използвайте леки тъкани като муселин, тюл, органза. Те правят стаята да изглежда по-ефирна. Естествените тъкани никога не се провалят и пропускат светлината, за да осветяват пространството. Опитайте се да изберете плат с по-отворена тъкан, тъй като затворените тъкани завеси потъмняват интериора.

Ако все пак изберете завеси, друг трик за оптимизиране на пространството е да монтирате корниза близо до тавана.

Едноцветни или щамповани завеси в малки къщи?
Ясните, неутрални цветове улавят по-добре светлината и правят пространствата да изглеждат по-просторни. Изберете бяло, перлено сиво или естествени земни тонове. Пастелните нюанси като розово или зелено също могат да изглеждат страхотно.

Що се отнася до пердетата с щампи… внимавайте. Стойте далеч от дизайни, които са твърде големи и крещящи. Изберете малки, фини щампи, които добавят текстура, но не привличат твърде много внимание.

За да обобщим – заложете на светли цветове, леки материали и не забравяйте да изберете пердето или щората, която пасва на прозореца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X