Напишете дума/думи за търсене

Искате успешна връзка? Първо отговорете на тези 3 въпроса

Преди близо повече от едно десетилетие фирмата, за която работех, покани мотивационен лектор и бивш треньор по футбол, за да изнесе лекция, свързана с успеха.
По време на основната си реч той обсъди три въпроса, които са допринесли за неговите постижения като треньор и отношенията с подопечните му играчи.

Бях забравила тотално за тази мотивационна реч, докато преди няколко седмици не се натъкнах на някои стари кашони на тавана и не намерих бележките си от тази лекция. Те предизвикаха полезен разговор между мен и партньора ми, който ми се щеше да сме имали още преди години.

Това, което не разбрах, когато за първи път чух съобщението, отправено от лектора, беше, че същите въпроси, които той сподели преди всички тези години, са все още актуални днес и независимо от естеството на връзката ви - професионална или лична - важат едни и същи въпроси.

Затова, ако искате успешна връзка, първо задайте тези три
въпроса.

1. Мога ли да ти се доверя?
Една от най-добрите аналогии, които съм чувала по отношение на доверието, е, че работи като банкова сметка. Всеки път, когато правите нещо за изграждане на доверие, вие правите положителен депозит в общата ви сметка. Всеки път, когато направите нещо негативно, вие теглите от този депозит. Ако с течение на времето направите достатъчно негативни неща спрямо половинката ви, връзката ще фалира.

2. Обвързан ли си с мен?
Това, което другият човек във връзката иска да знае с този въпрос, е дали сте готови или не да дадете от себе си повече от това, което се изисква, и дали ще спазите думата си и обещанията, които сте му дали.

Сериозната връзка е поредица от много по-малки ангажименти и обещания, дадени с течение на времето. Ще изпълните ли тези ангажименти, когато е неудобно, трудно или скъпо лично за вас - това е въпрос, на който трябва да се отговори.

3. Пука ли ти за мен?
Взаимната грижа създава връзка. Винаги, когато може да помогнете на човека до вас да разбере, че наистина ви е грижа за него, вие отваряте вратата за отношения, комуникация и взаимодействие. Когато покажете, че ви е грижа, вие подхранвате тази връзка.

Ключът към грижата за другите е поставянето на техните нужди на първо място. Номерът е да променим поведението си, така че да придобием навика да се фокусираме върху околните, вместо върху себе си. В контекста на една връзка може да практикуваме грижата, като оставим настрана личните си предпочитания и умишлено помагаме на другия човек чрез малки начини.

Всеки от нас се нуждае от отговор на тези въпроси във всяка една от нашите връзки. Няма значение дали става дума за колеги, съпрузи, членове на семейството, приятели или клиенти – ние се нуждаем от отговори на тези питания, за да може отношенията ни
да оцелеят и да процъфтяват.

Ако половинката ви не може да отговори на тези три прости въпроса - това може да е най-красивият отговор, който може да получите. В крайна сметка ще сте наясно, че все още не сте срещнали вашето човече, с което наистина ще бъдете щастливи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X