Напишете дума/думи за търсене

Шестият език на любовта - в какво се изразява?

Да се влюбиш, е просто. Дърпа те и те подлага на най-ослепяващото химическо течение. Кара те да се чувстваш по-жив от всякога и замъглява много от другите ти реалности. Освен това обществото ни е индоктринирало с най-опасните митове за любовта. Това означава, че може да пренебрегнем да се образоваме по най-решаващия аспект, когато става въпрос за нашите емоционални взаимоотношения.
Знаете ли, че има шести любовен език, който трябва да бъде изследван.

Вече сме ви запознали с петте езика на любовта, описани от Гари Чапман, но се оказва, че има и шести.

Шестият език на любовта: обичайте себе си
„Заради любовта ще прекосим планини, ще пресечем морета, ще газим в пустинни пясъци и ще издържим несметни трудности“, твърди Чапман. Идеята е красива, но трябва да бъде завършена в духа на „ще го направим, без да забравяме себе си, без да се оставяме настрана“.

Наистина, шестият език на любовта, основата, върху която трябва да се гради всяка ваша връзка, е любовта към себе си. Без обич към вас вие давате възможност на токсичните връзки да ви засмучат. Освен това без добро самоуважение, здравословно самочувствие и признателност за себе си, ще продължите да утвърждавате митовете за романтичната любов.

Ще продължите да търсите любовта, която мислите, че ви трябва, а не тази, която наистина заслужавате. Естествено, добра идея е да знаете как да се грижите за една връзка, както предлага Гари Чапман, но не трябва да пренебрегвате стълба, който поддържа всичко. Ето как да го изградите.

Най-добрата любовна история започва с любов към себе си
Шестият любовен език трябва да ви напомня всеки ден, че заслужавате да бъдете обичани. Тази истина се подхранва от поредица от ключове, върху които си струва да се замислим. Ето какво означава себелюбието:

• Показвате се на другите такива, каквито сте.
• Лекувате раните си от вчера. Това означава, че събуждате стойността и силните си страни.
• Преставате да се страхувате от провал. Вместо това намирате стремежа да постигнете това, което искате.
• Разбирате емоциите си и как да ги регулирате. Освен това се възползвате от добра емоционална комуникация.
• Приемате, че някои хора няма да харесат начина ви на живот.
Това е така, защото знаете, че не сте длъжни да угаждате на всички.
• Чувствате се компетентни и способни да се борите за това, което искате.
• Вие осъзнавате, че заслужавате да бъдете третирани със същото уважение, с което се отнасяте към другите.

Точно както е необходимо да обичате, цените и уважавате себе си, така и вашият партньор трябва да обича себе си. Всъщност шестият любовен език ви напомня, че тези, които не обичат себе си, очакват другите да им дадат това, което те самите не предлагат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X