Напишете дума/думи за търсене

3 маски с царевично нишесте за защита на косата от слънцето

Косата е силно чувствителен орган на тялото. Това поне твърдят експерти, които се грижат за нейното здраве.
Слънцезащитата обаче често се пренебрегва в рутината, свързана с косата.

Фотозащитата е много важна, тъй като слънцето влияе върху структурата на косъма, причинявайки окисляване, обезцветяване, накъсване и слабост. Взети заедно, тези състояния водят до матови, разцепени краища и слаба коса.

Проучвания върху косопада при жени показват, че една от общите мерки за грижа, които трябва да се прилагат за лечение на алопеция, е избягването на продължително излагане на слънце.
Когато има прекомерна загуба на коса, кожата на главата е по-изложена на риск. Могат да възникнат сериозни изгаряния, предотвратяващи растежа на нова коса.

Козметични свойства на царевичното нишесте
Козметичната употреба на царевично нишесте не е нищо ново. Смята се за много ефикасно домашно лечение за косата и за кожата благодарение на свойствата си.

Овлажнява
Изследванията посочват, че в царевицата има Gramineae - протеини с известни овлажняващи свойства. Освен това те допринасят за плътност, обем и защита на косата.
Тази характеристика на царевичното нишесте може да бъде подобрено чрез смесването му с други съединения, които имат подобен ефект. Пример за това са бадемовото масло или екстра върджин зехтин.

Регулира омазняването на скалпа
Царевичното нишесте като сух шампоан за коса е древен трик. Помага за премахване на излишния себум или мазнина. В този случай се използва без добавени съставки, нанася се като поръсите малко върху косата си.

Освен че оставяте косата си чиста, ще имате защитен филм, който ще ви предпази от слънцето. Освен това ще получите мека, копринена коса без начупване.

Изглажда косата
Продължителното му използване върху къдрава коса, в комбинация с други продукти като кокосово масло, помага за изправяне на косъма.

3-те маски с царевично нишесте за защита на косата от слънцето
Използвайте по една всяка седмица или изберете тази, която ви е най-лесна за приготвяне.

1. С натурални масла
За да защитите косата си от слънцето, не се колебайте да използвате тази маска от царевично нишесте с натурални масла. Тя ще овлажни фибрите на косъма, ще ги заздрави и ще предотврати увреждането от UV лъчите.

• 2 супени лъжици кокосово масло
• 3 супени лъжици бадемово масло
• 1 супена лъжица царевично нишесте

Смесете всички съставки в купа до получаване на гладък крем. Нанесете върху цялата коса и скалпа. Оставете маската да действа 15 минути. Изплакнете с топла вода

2. С белтъци

Тази рецепта е особено препоръчителна за тези, които вече имат увредена и суха коса.

• 3 супени лъжици царевично нишесте
• 1 чаена лъжичка мед
• 3 белтъка
• 2 литра вода
Смесете водата и царевичното нишесте в тенджера и ги оставете да заври на среден огън. Разбърквайте често, докато получите гелообразна текстура. Когато постигнете това, изключете котлона и добавете към белтъците. Прибавете меда и разбъркайте добре. Нанесете върху цялата коса и оставете да действа 45 до 60 минути. Измийте обилно с топла вода и използвайте обичайния си шампоан, за да неутрализирате миризмата на яйчен белтък.
3. Суха маска от царевично нишесте
Тя ще овлажни и премахне излишната мазнина. Също така ще бъде защитен филм за ежедневна употреба.
• 10 чаши царевично нишесте
• 1/2 чаша сода бикарбонат
• 1 контейнер за съхранение на сухата маска
Използвайте чиния, за да смесите много добре двете съставки и приберете в контейнер. Използвайте сухата маска ежедневно. Не е нужно да я измивате, просто нанесете и разресвайте през косата си.
Не забравяйте, че царевичното нишесте съдържа витамини А, В група, С и Е, които ще заздравят всяка нишка на косъма отвътре. Резултатът е блестяща, копринена коса с обем, достоен за корица на списание.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X