Напишете дума/думи за търсене

Защо е по-добре да се къпем вечер?

Дерматолозите препоръчват да прекарвате около 5 до 10 минути на ден под душа. Докато някои от нас не могат да си представят деня без сутрешно изплакване, други предпочитат да отмият ежедневния стрес вечер. И въпреки че времето за вземане на душ се свежда до вашите лични предпочитания, тези, които изберат да го правят през нощта, могат да извлекат повече ползи за красотата и здравето.

Може да ви помогне да заспите по-бързо
Вечерният душ отпуска тялото и ума, а когато го вземете в точното време, може да ви осигури и по-добър сън. Вземането на душ 90 минути преди лягане може да ви помогне да заспите около 10 минути по-бързо от обикновено. Това се случва, защото топлата вода леко понижава температурата на тялото, което му изпраща сигнал, че е време за сън.

По-добре е за кожата
Душът преди лягане също може да помогне за предотвратяване на акнето. Косата ни събира бактерии и натрупване на продукти през целия ден и когато главата ни легне върху възглавницата, всички тези замърсявания се прехвърлят върху калъфката и след това върху лицето. Тъй като кожата ни се регенерира, докато спим, лягането с чиста и свежа кожа също означава, че новите кожни клетки ще бъдат здрави.

Може да облекчи сезонните алергии
Ако страдате от сезонни алергии, вземането на душ всяка вечер може да помогне за облекчаване на симптомите. Излизането от дома означава, че алергени като цветен прашец и прах попадат върху кожата и дрехите и ако не вземете душ преди да заспите, може да попаднат върху спалното ви бельо. Ако имате навика да скачате под душа сутрин, помислете за промяна на рутината си и вместо това вземете нощен душ, за да избегнете неприятни симптоми.

Косата ще бъде по-здрава
Ако миете косата си вечер, ще имате повече време да я оставите да изсъхне естествено на въздух. Това, от своя страна, ще запази косата блестяща и еластична за по-дълго време, тъй като помага за задържане на влагата. Сушенето на косата със сешоар в сутрешна бързина може да повреди кичурите, оставяйки ги слаби и матови.

Помага в борбата с прекомерното изпотяване
Докато сутрешният душ е чудесен начин да се освежите, преди да се изправите пред предизвикателствата на деня, душът вечер всъщност може да ви помогне да предотвратите телесната миризма. Вземането на хладен душ преди лягане може да помогне за намаляване на нощното изпотяване, от което много хора страдат.

Може да предотврати мускулни крампи
Ако мускулите ви болят след дълъг работен ден, вземането на топъл душ може да помогне за облекчаване на неприятните усещания. Когато топлата вода погали тялото, тя помага за успокояване на мускулното напрежение и насърчава по-добър нощен сън. Вземането на топъл душ също може да предотврати крампи на краката през нощта, често срещано състояние, което засяга до 60 процента от хората.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X