Напишете дума/думи за търсене

Какво разкрива начинът, по който ходим

Специално проучване, проведено през 2017 г. от Кейлъб Баки - експерт по здраве, сравнява скоростта и стиловете на ходене с личностните черти на „Големите 5“. Включените черти били откритост, приветливост, невротизъм, екстровертност и съвестност. Има и други категории проучени, които включват типове личности като поддръжник, шофьор и коректор... Тези категории отличават как вашият стил на ходене разкрива вашата личност.

1. Изпълнителният директор

Ако сте в тази категория, обикновено вървите с бързи и фокусирани крачки. Ходите с увереност, с вдигната глава и сте склонни да бъдете погълнати от мислите си. Директорите често не забелязват хората покрай себе си и лесно могат да се блъснат в околните.
Вие сте ориентирани към целите и имате големи решения на проблеми, но може също да изглеждате като недружелюбни и напрегнати.

2. Коректорът

Ако се откривате тук, обикновено ходите, като правите малки стъпки и сте прегърнати. Освен това избягвате да осъществявате контакт с очите на околните. Това е така, защото коректорите обикновено са доста интровертни и срамежливи. Те са склонни да бъдат нащрек, преди да направят силни или истински връзки.

3. Политикът
Вие често ходите с оживление и с високо вдигната глава. С изпъчени гърди и с раменете назад. Искате признание и признателност. Вие също се радвате на предизвикателства и научаването на нови умения, но може да се отегчите лесно.
Вие сте уверен говорител и се радвате да общувате с хора.

4. Притеснителният

Ако сте в тази група, сте склонни да ходите много бавно и предпазливо. Обикновено правите кратки крачки, но не е изключено да влачите краката си. По принцип притеснителите гледат към земята и изглеждат несигурни. Склонни са да бъдат интровертни и замислени, но могат да изглеждат уязвими и боязливи.

5. Лежерният

Те обикновено ходят с бавно до средно темпо, а стойката им отпусната. Жестовете им са малки и понякога могат да се хванат във вътрешен диалог. Ако сте лежерен тип, сте склонни да се съсредоточите върху другите повече от собствените си задачи и може да изглеждате изгубени, докато ходите. Много сте спокойни и интуитивни, но може също така да изглежда, че сте лентяй и че лесно се влияете от чуждо мнение.

6. Речен кораб

Ако сте тук, сте склонни да ходите много уверено и с цел. Размахвате ръцете и бедрата по преувеличен начин и се радвате да привличате вниманието на всички. Ако се окажете в тази група, обикновено главата ви е високо, раменете ви са назад и сте по-фокусирани върху себе си. Тези хора може да изглеждат като егоцентрици и ненадеждни индивиди с доминиращи и харизматични личностни черти.

7. Поддръжник

Склонни сте да ходите със средно напрегнати, уверени крачки. Поддръжниците са също така играчи в екип и добри слушатели, които говорят замислено и ценят единството и отношенията. Те са полезни, лоялни и надеждни.
Един прост телефонен разговор от техните близки може лесно да озари деня им. Подобно на политиците, те харесват жестове, осъществяват контакт с очите и общуват с хората, докато вървят.

8. Кръстосващият ръце

Това обикновено показва, че предпочитате да сте сами или дори да живеете сами. Ходенето с кръстосани ръце също означава уязвимост. Експертите по комуникация подчертават, че кръстосването на ръцете ви, докато вървите, е опасно, особено през нощта, тъй като може да изпрати сигнал, че сте слаб и може да бъде лесна плячка за нападателите. В тези случаи ходенето бързо, изправено, уверено и с непокрити ръце е по-добра идея.

9. Набиващият крак

Стилът ви на ходене може да сигнализира за гняв, неудовлетвореност и постоянство. Но понякога ходенето с набиване на пета може да означава, че тялото ви се опитва да изпрати сигнал до мозъка ви. Това може да се дължи на позиционирането на крайниците и обикновено е резултат от загубата на усещане в крайниците.

10. Мултитаскинг 

Ако може да извършвате няколко задачи наведнъж и да ходите едновременно с това, вие сте мултитаскинг тип походка. Тя е доста уникална и креативна. Притежателите й могат да се справят с няколко неща наведнъж, често отговарят на повикване, насочват някого и дори пресичат едновременно с това. Ако принадлежите към тази група хора, вие сте смел и сте добър в решаването на проблеми. Винаги държите да помагате на приятелите си в нужда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X