Напишете дума/думи за търсене

6 интелигентни стъпки за повишаване на финансовата ви мощ като двойка

Парите са често срещан източник на напрежение в отношенията, както при семейните двойки, така и при тези, които все още не са се отдали на семейно блаженство.

Въпреки че говоренето за пари често може да бъде по-трудно и емоционално натоварено, отколкото говоренето за интимност, религия или политика, обикновеният разговор за пари може да ви спести много напрежение и негодувание през съвместния ви живот.
Предлагаме ви 6 интелигентни стъпки, които ще ви помогнат да подобрите финансовото си състояние като двойка.

1. Направете списък на вашите разходи
Това включва редовни месечни разходи (като наем, хранителни стоки и спорт), големи покупки, които се надявате да направите (като нов телефон, кола или телевизор), случайни разходи (като облекло, ресторанти и обувки) и малко толеранс за разходи, които не може да отчетете.

2. Задайте дата за пари
С две думи, насрочете време, за да говорите за вашите финанси. На датата за пари прегледайте списъка на всеки партньор и решете кои разходи са общи и кои не.

3. Решете дали искате или не да обедините финанси
Ако го направите, отидете на стъпка номер 4. Ако искате да запазите финансите си разделени, уверете се, че сте съгласни кои разходи определено са общи и как искате да ги поделите. Ще запазите ли всичко 50/50 или ще го разделите по друг начин? След като разберете как ще разпределите споделените разходи, преминете към стъпка номер 6.

4. Създайте обща банкова сметка
Насочете всичките си пари в тази сметка и плащайте споделени месечни разходи от нея.

5. Открийте четири други сметки
И решете колко пари искате да вложите във всяка: дългосрочни инвестиции, краткосрочни споделени (филми, пътуване, спешни случаи) и две лични сметки за индивидуални, несподелени пари. В този последен набор от акаунти всеки може да получи еднаква сума или да я разделите в зависимост от това колко допринася всеки от вас.

6. Не критикувайте
Това е последната и най-важна стъпка. Не критикувайте как другият харчи парите си.
Тези лични, дискретни сметки са „сметки за спасяване на брака", защото притежаването на собствени пари, които да харчите, както желаете, може да попречи на потенциалните спорове за пари да започнат изобщо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X