Напишете дума/думи за търсене

Породата котка, която имаме, говори за личността и емоционалното ни състояние

Добре известно е, че древните египтяни са смятали котките за божествени същества, осигуряващи компания и защита дори в отвъдния живот.

Собствениците на котки днес може и да не мумифицират домашните си любимци или да не ги погребват в златни ковчези, както някога са правили фараоните, но всеки, който притежава котка, знае колко царствени животни са те. Котките са наистина единствени по рода си приятели на човека, като всяка порода притежава уникални характеристики, които често отразяват личността на собственика им.

1. Табитата са спокойни котки за спокойни хора
Таби котките всъщност не са порода. Името им се отнася до специфичните шарки, които имат върху козината си. Табитата могат да имат ивици, линии, точки или „завихрен" десен. Те имат знак във формата на буквата „М" на челата си и природата ги е създала в различни цветове, от оранжево до сиво и кафяво.

Табитата са известни със своето спокойно, но игриво поведение. Те обичат да се излежават, особено със своя човек, и са много привързани и общителни същества.

2. Котките регдол са напълно хладнокръвни, точно като стопаните си
Котките порода регдол са спокойни и приятелски настроени. Тези нежни маци нямат проблем да споделят дом с други домашни любимци или деца. Те не се стресират толкова често и обикновено се справят добре с промените в рутината си.

Тези котки се носят по течението и са щастливи да се мотаят, стига и вие да се мотаете наоколо.

3. Руските сини котки са интелигентни, чувствителни и сдържани
Руските сини котки са елегантна порода. Със своето сребристо-синьо окосмение и блестящи изумрудени очи, те са красиви твари. Тези животни може да изглеждат срамежливи в началото, но след като се почувстват комфортно, оставят своята игрива и привързана страна да се покаже.

Те са суперчувствителни към настроенията на своите собственици. Склонни са да се свързват с един човек по-специално, въпреки че се държат добре с други котки и деца. Дълбоката връзка, която създават със своя стопанин, им позволява да разберат през какво преминават той. Така че, ако се чувствате тъжни, вашият руски син котешки приятел вероятно ще се опита да ви развесели.

Техният интелект е несравним. Тези пъргави създания също ценят места за катерене, скачане и изследване.

4. Персийските котки се гордеят със своята независимост
Тази порода котки е сред хората от 1600 г. , което означава, че се чувстват изключително комфортно около своите собственици. Те са тихи и нежни и не изискват много внимание.

Персийките са щастливи да вършат своите неща, независимо дали това е гушкане в скута ви или намиране на слънчево парче на пода, на което да се изтегнат.
Тази порода котки могат да бъдат придирчиви по отношение на кого да предложат обич, така че спечелването на доверието им е важна част от комуникацията помежду ви.

5. Котките сфинкс са най-добрата порода за спретнати стопани
Котките сфинкс са най-известни с това, което нямат: козина. Тези животни без косми са суперумни и привързани и най-доброто от всичко – не оставят косми из цялата къща. Те са чудесен избор за хора, които не искат допълнителен слой котешки козина върху всичките си дрехи.

Тъй като нямат косми, котките сфинкс се нуждаят от редовни бани, което е чудесен начин да се свържете с вашето аеродинамично животно.

6. Американските късокосмести са пълни с енергия
Домашните късокосмести котки съставляват около 95% от всички котки в САЩ . Те имат над 80 цвята и шарки и са истинското определение за смесена порода. Тези котешки приятели са много игриви и прекарват много време в лов, дебнене и занимаване с играчките си.

Те обичат да играят игри, така че извадете лазерните си показалки и пера, защото тези котки са готови за добро прекарване. Въпреки че имат независима жилка, те също са фокусирани върху семейството, което ги прави страхотна котка за притежаване, ако имате деца.


Повечето котки са смесица от породи, особено котките от приюти. Това смесване означава, че получавате най-доброто от всички светове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X