Напишете дума/думи за търсене

Това, че сме физически непривлекателни, пречка ли е за започване на връзка?

Любовта често е като супермаркет, с търсене и предлагане. Най-популярните продукти са привлекателни и имат голямо признание. Въпреки че рядко говорим за това по този начин и въпреки че е неудобно да събличаме любовта от романтичното и невинно облекло, на практика истината е, че поредица от биологични закони ни влияят. Тези закони облагодетелстват някои хора повече от други.

Хората с тези качества им е по-лесно на любовния пазар, в това няма съмнение. Но да ти е по-лесно, невинаги е по-добре. Много често тази привидна лекота може да работи срещу вас и вашите слабости да се превърнат във ваши силни страни. Защото, както казва Ортега-и-Гасет:

„Красотата, която привлича, рядко съвпада с красотата, която ни кара да се влюбваме."

Физическа привлекателност: копнеж за мнозина, които вярват, че я нямат
Физическата привлекателност е произволен атрибут. Определението му говори повече за човека, който го възприема, отколкото за човека, който се възприема. Това не зависи от усилията на индивида, а от различни анатомични стандарти, особено свързани с лицето. От друга страна, всяка култура определя и влияе кое е красиво и кое не. Поради тази причина той се превръща в преобладаващ фактор.

Някои хора се раждат красиви, а други правят себе си красиви. В наше време привлекателността може да се купи. Физическото препроектиране на човек е реална възможност. Постига се в операционни зали, във фитнес зали и благодарение на хиляди продукти и процедури.

Физическа красота и взаимоотношения
Физическата привлекателност е нещо, което привлича и предоставя предимства. Нарича се привлекателност, защото е като магнит за чуждото внимание. В това отношение може да улесни започването на романтични връзки. Освен това да си част от красива двойка, е знак за статус, за ценност, особено в определени култури, и по-лесно събужда еротични импулси. Това е истинска бариера за тези, които не са толкова красиви.

Ако непривлекателен човек иска да подобри своите промени в намирането или избора на партньор, той може да избере два пътя. Едното е да стане жертва на логиката на обществото, а другото е да я заобиколи. Който си позволи да бъде жертва на ситуацията, в крайна сметка вдига ръце и се крие в черупката си, което, освен че е непривлекателно, го прави по-лесен за развитие на социални навици, които го правят още по-малко привлекателен. От друга страна, всеки, който приеме предизвикателството, в крайна сметка изгражда различна логика, в която със своето отношение успява да позволи на околните да получат достъп и да оценят други видове характеристики, които го правят привлекателен.

Едно нещо е сигурно: въпреки че физическата привлекателност отваря вратите към връзки по-лесно, това не прави оставането в такава по-лесно. Това е само предимство и то в началото. Може дори да е проблем за някого, който е привлекателен, да има други характеристики, които отговарят на привлекателността, и ако не го направят, може да се окаже, че не отговаря на очакванията на партньора си. В този смисъл понякога връзките приключват толкова лесно, колкото са и започнали.

Всъщност красотата често е само абсолютна стойност в съзнанието на някои юноши, на тези, които имат сериозни комплекси или които са много изолирани.

Светът ни изпраща много послания, целящи да ни накарат да повярваме, че животът се върти само около красивите, богатите и могъщите. Това послание се захранва от хора, които печелят икономически от онези, които им вярват, които имат почти безкрайна готовност да се жертват, за да получат тази красота, предлагана от този крем или от онзи скъп уред за спорт.

Да бъдеш физически непривлекателен, е пречка за намирането на партньор. Но това не е пречка да обичаш и да бъдеш обичан. Нито пък е единственото нещо, което привлича или отблъсква другите. Има много други неща, върху които имаме по-голям контрол, като нашето отношение към света или личност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X