Напишете дума/думи за търсене

Седем храни, които увеличават сексуалната ни привлекателност

Знаете ли, че има редица храни, които могат да увеличат сексуалната ви привлекателност?

Това е така, защото те благоприятстват синтеза на колаген или производството на определени хормони, което се отразява външно. Освен това всички тези храни могат да бъдат въведени в контекста на здравословна диета.

Разбира се, не си представяйте обаче, че самото хранене е достатъчно, за да увеличите сексуалната си привлекателност. Други навици също успяват да генерират такъв ефект. Например трябва да практикувате физически упражнения ежедневно. Това балансира производството на хормони и стимулира синтеза на протеини.

Кои са храните, които увеличават сексуалната привлекателност?

Аспержи
Те са зеленчуци, които се открояват с хранителните си качества заради големия брой витамини и минерали, които се съдържат в тях. Сред първите е витамин А, определящ фактор за увеличаване на ендогенния синтез на колаген. Консумацията му кара раните да заздравяват по-бързо. Това твърди проучване, публикувано в Nutrition in Clinical Practice.

Стриди
Стридите са източник на цинк. Този елемент е ключов за активирането на имунната система, тъй като участва в диференциацията на белите кръвни клетки. Той също така успява да помогне за балансиране на хормоналните нива. Доказано е, че дефицитът на цинк е пречка за синтеза на тестостерон на ниво тестиси.

Трябва обаче да се вземат определени предпазни мерки по отношение на консумацията на стриди. Тези продукти обикновено се консумират сурови, така че те трябва да са изключително пресни. В противен случай може да получите хранително отравяне. Те са забранени за бременни жени.

Чесън
Чесънът е една от храните, които могат да повлияят положително на аромата на тялото. Редовното му включване в диетата ви може да намали интензивността на миризмата на потта, като по този начин генерира по-голяма сексуална привлекателност.

Яйца
Те се открояват с тяхното протеиново и витамин D съдържание. Протеините са от съществено значение за осигуряване на правилното функциониране на чистата маса и хормоналния баланс.

Витамин D е ключов, когато става въпрос за намаляване на нивата на възпаление в тялото. Както протеините, така и витамин D имат положително въздействие върху мускулната маса и следователно върху сексуалната привлекателност.

Едамаме
Фасулът едамаме е източник на омега 3 мастни киселини. Тези липиди играят решаваща роля за поддържане на здравето на тъканите. Адекватното им снабдяване предотвратява проблемите с косата и ноктите. Освен това те спъват прекомерното насърчаване на възпалителните механизми в организма, което означава по-добро здравословно състояние.

Ябълки
Един от най-добрите източници на фибри е ябълката. Включването на тази храна в обичайната ви диета може да подобри цвета на вашите зъби. Влакната й намаляват въздействието на кафе, чай и вино върху емайла. Поради тази причина се препоръчва редовната консумация на ябълки за подобряване на здравето на зъбите.

Авокадо
То съдържа значителни дози киселини от омега 3, витамини А и Е. Първият е решаващ за здравето на кожата, докато вторият генерира важен антиоксидантен ефект. По този начин се бори с появата на свободни радикали, което води до по-малко признаци на стареене.

Освен тези храни, трябва да усвоите и други добри навици, като редовни упражнения и подходяща почивка. И двете са от съществено значение, ако искате да постигнете повишаване на сексуалната си привлекателност, както и на функционалността на тъканите на тялото си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X