Напишете дума/думи за търсене

9 странни факта за женското тяло

Колкото и да е напреднала медицината, все още има много загадки по отношение на женското тяло.

„Мила“ събра за вас нови факти и изследвания, свързани с нежната половина от човечеството, които може да изненадат дори най-осведомените хора.

1. Сутрешното неразположение е добро за бъдещите майки

Учените от Университета в Колорадо са открили, че сутрешното гадене по време на бременността всъщност е механизъм, който помага на плода да избягва токсините от риба и месо, които майката консумира. Също така, ако страдате от сутрешно гадене, това може да е признак за силно бебе. Жените, които са жертви на това неразположение, имат значително по-малки шансове за спонтанен аборт.

2. Жените са много добри в чуването на високи звуци

От най-ранна възраст девойките може да разпознават наистина високи звуци. Едно-седмично момиченце вече може да различава гласа на майка си. Освен това жените може да уловят най-малката промяна във височината на гласа, причинена от лъжа. По този начин те почти винаги разбират, когато някой ги лъже.

3. Жените са по-умни

Докато мъжкият мозък е по-голям по размер, жените показват около 3% по-добри резултати в тестовете за интелигентност. Освен това притежават способността да правят множество неща едновременно. Това се дължи на разликата в структурата на малкия мозък. Тази област на мозъка е по-голяма при жените и има около 30% повече нервни връзки в нея, отколкото в мъжкия мозък.

4. Х-хромозомата е част от добра имунна система

Според учените от университета в Гент Х-хромозомата, която е отговорна за раждането на момиченце, съдържа повече микрорибонуклеинова киселина , която укрепва имунната система на бебето и намалява риска от рак.

5. Жените оздравяват по-бързо

Хормонът естроген, който е по-осезаем при жените, отколкото при мъжете, е отговорен за потискане на възпалителния процес. Това означава, че телата на жените се справят с болестите по-бързо и по-лесно. Естрогенът също забавя стареенето на тялото, така че е по-вероятно те да живеят по-дълго.

6. Симптомите на ПМС се променят с възрастта

Жените са по-склонни да изпитват симптомите на ПМС в ранните си тийнейджърски години и след 40-те, тъй като това е времето на най-големите хормонални промени. Симптомите може да включват до главоболие, промени във вида на кожата и болки в ставите и мускулите.

7. Жените са биологично програмирани да забелязват алфа-жените

Биологично жените са по-предопределени да се справят с опазването на мира в групата, в която се намират, отколкото мъжете. А алфа-жената трябва да бъде диригент на социалното поведение и миротворец. Как жените забелязват алфата сред тях, ако няма борба за власт?

В една група върховете на обувките на жените обикновено са насочени в посока на алфата. Те лесно възприемат нейните маниери и дори се смеят същото количество пъти, както и тя.

8. Гърдите не са еднакви

Изключително малкото количество жени в света имат еднакви по размер гърди, тъй като обикновено едната е по-голяма от другата. Никоя част от човешкото тяло не е напълно симетрична.

9. Контрацептивите влияят върху физическата привлекателност

Научно е доказано, че мъжете обикновено са привлечени от фертилни жени дори ако размножаването не е цел на техните взаимоотношения. Контрацептивите обаче намаляват привлекателността на жените, тъй като добавят „мъжествени“ хормони и елиминира способността от забременяване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X