Напишете дума/думи за търсене

Защо привлекателните мъже притежават тези недостатъци

Резултатите от социален експеримент, проведен в университета Брунел в Лондон, показват, че физически привлекателните мъже са по-малко заинтересовани от изравняване на социалното неравенство.

В изследването участвали 125 участници от мъжки и женски пол. То имало за цел да се тества еволюционната теория, че по-привлекателните индивиди имат полза от социалното неравенство.

Изследователите открили, че привлекателните мъже са по-малко щедри, докато красивите жени не проявяват същата тенденция към неравенството в обществото.

Водещият изследовател и старши преподавател д-р Майкъл Прайс споделя: „Резултатите предполагат, че по-добре изглеждащите мъже са по-егоистични и по-малко егалитарни.“

Телата на участниците били измерени с помощта на 3D скенер, като се оценявали по традиционните мерки за физическа привлекателност - стройност, съотношение между талия и гръд за мъжете и съотношение между талия и бедро за жените, и след това се оценявали от две отделни групи съдии.

Преди това сканираните участници бил помолени да попълнят въпросник за личността, измерващ отношението им към егоизма и неравенството. Освен това участвали в експеримент, измерващ реакциите им, след като им били дадени пари, а след това били помолени да ги върнат обратно.

„Установихме, че оценителите възприемат по-добре изглеждащите мъже и жени като по-малко алтруистични и егалитарни“, заявява д-р Прайс пред Brunel University News.
Господата, които се възприемат като „по-привлекателни“, са по-склонни да действат егоистично, за да постигнат собствените си цели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X