Напишете дума/думи за търсене

3 начина да персонализираме своя диван

Ако сегашният диван ви омръзва, не е задължително да купувате нов, за да го замените. Обърнете внимание на нашите предложения, те ще ви подскажат как може да персонализирате своя диван и то по икономичен начин.

Диванът е една от основните мебели в дома. Прекарвате часове след часове на дивана през целия си живот. Използва се за почивка, за дрямка, за хранене или за прекарване на време със семейството, наслаждавайки се на филм. Ако искате вашият диван да подчертае вашата индивидуалност, продължавайте да четете, за да намерите 4 различни начина да персонализирате тази мебел.

1. Възглавници и одеяла
Ако мислите как да персонализирате диван, първото нещо, което вероятно идва на ум, е да купите няколко възглавници. Разбира се, това определено е икономичен, удобен и привлекателен начин за префасонирането му.

Ако не може да намерите възглавници, които харесвате, винаги може да си купите плат и да си направите сами. Много е просто и ще ви трябват само минимални познания за техниките на шиене. В интернет е пълно с уроци за проект за възглавница „направи си сам".

Не купувайте еднакви възглавници; заложете на пъстротата. Така тя ще изглежда по-привлекателен вашият диван. Може да комбинирате два различни тона в няколко модела.

Друг важен аспект е броят на възглавниците да отговаря на размера на дивана, който имате. Намерете баланс между външен вид и комфорт. Диван с купчини възглавници може да изглежда страхотно, но ще ви бъде трудно да ги местите всеки път, когато искате да използвате дивана за почивка.

От друга страна, има одеяла. Те са не само практични, но и могат да допринесат за декора на вашия хол. Може да заложите на „космати" одеяла или одеяла от вълна, други тъкани и в безкрайно
разнообразие от дизайни.


2. Калъфи за диван или нова тапицерия
Калъфите за дивани са бърз и евтин вариант за придаване на нов облик на вашия диван. Може да имате подръка няколко покривала за дивани в различни цветове и да ги сменяте, когато искате да промените външния вид на хола.

Ще намерите различни видове калъфи за дивани. Един добър вариант е използването на регулируеми. Може да ги адаптирате точно към формата на вашия диван, това ще им попречи да се смъкват.

Малко по-скъп е вариантът да тапицирате дивана. Това си струва труда и финансите само ако имате висококачествен диван. Не обмисляйте тази опция, ако диванът ви се разпада на парчета. В такъв случай би било по-добре просто да започнете от нулата и да купите напълно нов диван.

3. Нови крака на дивана за нов облик
Един от аспектите, които обикновено се пренебрегват, когато дойде време за персонализиране на диван, са неговите крака. Те могат драстично да обновят външния вид на дивана и да го направят да изглежда напълно различно.

С различните модели крака на дивана може дори да си поиграете неговата височина. Може да го поставите по-високо или по-ниско в зависимост от краката, които купувате. Във всеки добър магазин за декорации ще намерите широка гама от прости до по-екстравагантни крака за дивани.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X