Напишете дума/думи за търсене

6 фалшиви „хубави неща", които хората казват

Случвало ли ви се е да получите комплимент от някого, но по някакъв начин сте се почувствали така, сякаш той не е искрен и това също ви е накарало да се почувствате малко неудобно?

Добре дошли в света на фалшивите хубави неща, които хората казват. Когато ви направят фалшив комплимент, винаги помнете, че тези мили думи, които изглеждат толкова добронамерени, в крайна сметка не са наистина искрени.

В тази статия ще обсъдим осем такива често срещани примера, които ще ви помогнат да осъзнаете, че комплиментите могат да бъдат измамни, докато извиненията може да невинаги са откровени. Това е като таен начин да кажете „мразя те", но по приятелски начин.

Признаци на фалшиво добри хора

Прекомерни комплименти: Ще забележите, че фалшивите мили хора ви правят прекомерни комплименти, които в даден момент ще започнат да звучат неискрено.

Непоследователно поведение: Поведението им се променя според компанията, която поддържат, като са много приятелски настроени на обществени места и по-студени насаме.

Липса на истински интерес: Те задават лични въпроси, без да проявяват реален интерес към вашите отговори, като често изглеждат разсеяни или неангажирани.

Комплименти с едно наум: Това е един от основните предупредителни знаци за фалшиви мили хора. Във възхвалата си често имат скрити обиди или пасивно-агресивни тонове.

Клюкарство: Те имат навика да говорят негативно зад гърба на другите хора, но се държат много приятелски, когато се изправят лице в лице с тях.

Неизпълнение: Фалшивите добри хора обикновено обещават или предлагат помощ, но рядко изпълняват това, което казват, че ще направят.

Търсене на внимание: Те показват доброта и състрадание към другите само за да могат да привлекат вниманието върху себе си, а също така търсят одобрение от околните.

Отрицателност, прикрита като загриженост: Те правят отрицателни коментари под предлог, че е за ваше добро, като често срещаните примери са „просто да съм честен" или „загрижен съм".

Избирателно уважение: Друг един от основните признаци на фалшиви добри хора е това. Те са склонни да показват уважение или доброта само към могъщи личности, от които могат да получат нещо.

Повърхностна симпатия: Техните изрази на съчувствие или съпричастност често изглеждат кухи или репетирани, лишени от истинска емоция или разбиране.

След като разгледахме признаците на фалшиво добрите хора, нека проучим какви фалшиви хубави неща казват те.

1. „Отпусни се. Няма нужда да се тревожиш толкова много."
Уау, благодаря ти, че ми даде такъв безценен и нечуван досега съвет. Насърчения като това, които ви казват да не се тревожите и да бъдете щастливи, може да изглеждат достатъчно невинни на повърхността, но не е така. Да се ​​отървете от притесненията си и да се почувствате удовлетворени, се случва от само себе си. Не може да ви бъде наложено и не може просто магически да преминете от това, което ви притеснява. Когато някой ви каже това, всъщност проектира дискомфорта си върху вас. Той иска да сте „добре", защото той не е добре или не иска да ви утешава или да бъде до вас емоционално.

2. „Как, по дяволите, все още си сам? Това е шокиращо!"
Едно от най-фините фалшиви хубави неща, които хората казват, е това. Ако някой ви каже това, веднага ще започнете да мислите за недостатъците си. Изключвате ли околните от живота си? Защо сте още сами? Човекът, който прави подобно изявление, иска да се чувствате зле за себе си и да мислите, че проблемът е във вас. Но какво знае той? От една страна, изглежда като комплимент, който внушава, че сте желани и привлекателни; от друга страна, това неусетно подсказва, че нещо не е наред с вас, за да сте все още необвързани.

3. „Не мисли толкова много, ще се оправиш."
Това вероятно е едно от най-пренебрежителните неща, които фалшиво милите хора могат да ви кажат, когато преминавате през нещо болезнено и травмиращо. Вместо да ви подкрепят, те искат да продължите напред, преди да сте готови, за да не се налага да се справят с емоциите ви. Това, което другите ви казват, невинаги е от значение. Никой не може да се върне бързо към нормалното, когато не е готов. Истинският приятел, който не се опитва да ви контролира, ще ви изслуша по време на нужда – няма просто да ви отхвърли, както другите.

4. „Сигурен ли си, че искаш да продължиш с това?"
Това, което е позиционирано като невинен съвет в това твърдение, всъщност може да бъде хвърлена сянка върху вас, в опит да ви обезсърчи да направите нещо, което сте планирали да направите от дълго време, може би дори сте били много развълнувани от това. Има много съмнения в този въпрос и единственият мотив е да ви накара да се съмнявате и да поставите под въпрос избора си.

5. „Е, просто се опитвам да се грижа за теб. Просто съм честен!"
Това е един от основните предупредителни знаци за фалшиво добри хора. Ако някой започне с изявление като „Не се сърди, просто исках да бъда честен", бъдете готови да се почувствате обидени. По-често това е предговор към обиден или критичен коментар. Разбира се, честността е важна, но истинските хора знаят как да изразят мислите си, без да са груби, безчувствени или безчувствени. Работата е там, че ако човек твърди, че е „честен" с цената на вашите чувства и емоции, той наистина не е толкова мил, колкото се преструва. Защото истината е, че истински любезните хора никога няма да направят всичко възможно, за да наранят някого, за да изкажат мнението си, те ще го направят с чувствителност, разбиране и съпричастност.

6. „Не искам да се хваля, но..."
Всеки път, когато чуете някой да започва изречение с тази фраза, имайте предвид, че всичко, което той ще направи, е да се изфука, но ще се преструва на смирен, докато го прави. Това е коварен начин да търсите похвала, без да изглеждате твърде егоцентрични. Но истинското смирение не трябва да идва с приложен отказ от отговорност. Винаги помнете, че хората, които са наистина мили и скромни, никога няма да се хвалят със себе си без нужда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X