Напишете дума/думи за търсене

Интересни факти за Израел

Ясно е, че всяка страна има своите особености и културни различия.

Ще ви запознаем с някои от най-странните, най-смешните и най-невероятните неща, валидни за Израел.

И мъжете, и жените служат в армията

В Израел всеки гражданин трябва да служи в армията. На 18-годишна възраст младежите се присъединяват към армията. Жените остават в казармата 24 месеца, а мъжете - 36 месеца. След това те вече са свободни да изберат бъдещата си професия.

Всеки петък се хвърлят ненужните вещи

На израелците не им харесва, когато храната се развали и трябва да я изхвърлят. По тази причина всички зеленчуци струват 2-3 пъти по-малко в петък, особено преди края на деня.

Също така всеки петък в Тел Авив хората изхвърлят мебели, електроника и прочие неща, от които не се нуждаят.

Освен това обичат да отстъпките. Ако минете през уличен търговец, не се учудвайте, ако ви предложи пет шоколада на цената на един.

В Тел Авив има силно мъртво вълнение

В морското крайбрежие на Тел Авив има силно мъртво вълнение и поради това почти навсякъде има вълноломи. А на плажовете, където няма, е забранено плуването.

Страна на котки и кучета

В Тел Авив има специален плаж за кучета, а данъкът за тези животни в Израел зависи от цената, на която е купено. Заради това финансово неудобство много кучета се осиновяват от приюти.

Зимата продължава 2 месеца и няма парно

Зимата продължава около два месеца в Израел. През това време всеки носи повече дрехи от обичайното и ползва персонални климатици, тъй като няма централно парно.

През лятото водата за битови нужди се загрява от слънчеви панели, а когато е ужасно горещо, може да поискате безплатно чаша вода.

Има магазини за вегетарианци

Ако сте вегетарианец, живеещ в Тел Авив, сте щастливец. Във всеки квартал може да намерите няколко биомагазина с храни и напитки за вегани и вегетарианци.

Мъжете взимат децата в училище и никога не ги наказват

Татковците са предимно тези, които водят и прибират децата от училище и детска градина. В Израел родителите не наказват децата, а ако някой бъде видян да удря наследника си, може да бъде лишен от родителски права.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X