Напишете дума/думи за търсене

Яркост и осветеност в дома с помощта на златистокафяво

Ако искате да промените нещата в дома си и да създадете приятелско, спокойно и топло място, представете си златистокафявото като идеалния избор за това.

През повечето време хората не поемат рискове с цветовете. Те са склонни да избират неутрални багри, такива, които перфектно се съчетават с всичко останало, но могат да изглеждат монотонни и повтарящи се.

Време е за промяна и за намиране на алтернативи, които дават нов облик на жилището ви. Ако се ограничите и следвате традиционните модели на дизайн, може да останете в консервативна обстановка. Заслужава си да оцените други опции, които в крайна сметка могат да бъдат много интересни.

Какво е златисто кафяво?
Когато описваме този цвят, можем да се съгласим по две неща – неговата топлина и яркост. Златистокафявият цвят може да бъде провокативен и да повлияе на това как се чувствате, но не го възприемайте като лъчист или крещящ цвят.

Може да се каже, че това е топъл цвят, цветът на пшеницата в природата, подобен на златото. Той ви дава усещане за топлина, без да е прекалено интензивен. Златистокафявият цвят е спокоен и излъчва снизхождение.
Може да озари стаята. Поради тази причина е по-добре да го използвате на място с много естествена светлина, за да го обогатите и да му придадете специално усещане. Много прилича на синапено жълто.

Какъв е най-добрият начин да използвате златисто кафяво в дома си?
- Ако имате диван в неутрален цвят, използвайте златистокафяви възглавници или редувайте подобни цветове, за да създадете контраст. Това създава фокусна точка във вашата всекидневна.
- Завесите са друго чудесно място за използване на златистокафяво. Няма значение дали са тежки или леки, важното е колко естествена светлина и вътрешно осветление ще създадат. Това предава енергия и положително усещане.
- Дървените мебели работят чудесно с този цвят, както и дървените подове. Може да създадете приветлива и топла среда. Имайте предвид, че ако го използвате върху мебелите, не го използвайте и по стените или обратното.

Използване на златисто кафяво по стените
Основната цел на използването на този цвят върху стените е да се създаде светла и спокойна среда. Вие създавате успокояващ ефект в ума си.

Съчетайте го с бяло, като редувате тези два цвята по стените. Може обаче да използвате и златистокафяво върху всички стени, за да създадете завладяваща среда.
Ако го използвате върху стените, не го използвайте върху нищо друго. Само тогава ще получите перфектното съвпадение. Не забравяйте, че чрез съгласувано съвпадение ще създадете хармонична зона.

Какви цветове вървят добре със златистокафяво?
Най-добрите цветове за работа със златистокафяво са тези, които са подобни на него. Не прекалявайте със златистокафяво или друг подобен цвят, защото твърде много от него може да създаде поразителна среда.

Използвайте студени или неутрални цветове, стига да сте проучили подробно връзката им. Тъмните цветове са добър избор, също като зелените, които създават страхотен контраст с топъл цвят като златистокафявото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X