Напишете дума/думи за търсене

Какво е сангвинична личност?

Някога срещали ли сте някой толкова неустоимо чаровен, общителен и оптимистичен, че да се чудите как, по дяволите, го прави? Е, може би сте попаднали на сангвинична личност.

Представете си, че влизате в стая и очите ви незабавно са привлечени от онзи индивид, който е епицентърът на енергия, смях и позитивност. Човекът, който може да превърне едно погребение в празник на живота, буквално. Това е сангвинична личност в разцвета си и тя е невъзможна за пренебрегване.

Сангвиниците са суперобщителни, социални пеперуди, които обичат да бъдат в светлината на прожекторите. Хората със сангвиничен темперамент могат да се сприятеляват с почти всеки и имат естествено умение да създават връзки. Те са пълни с енергия, винаги са готови за приключения и имат този заразителен ентусиазъм, на който е трудно да се устои. Разбира се, те може да имат своите възходи и падения, но като цяло са просто щастливи индивиди и винаги виждат чашата наполовина пълна.

Нека разберем повече за това какво е сангвинична личност, сангвиничен темперамент и какви са сангвиничните личностни черти.

1. Вие сте изключителни, изключителни оптимисти
Може да попаднете в ядрото на градушка и все пак да намерите начин да й се насладите. Може би това е тръпката да получите безплатен масаж с лед от небето. Ако винаги преливате от позитивност или обичате да се обграждате с такива хора, вие сте или сангвиник, или сангвиник-фанатик.

2. Вие сте социална пеперуда
Представете си градина, пълна с цветя, но една конкретна пеперуда продължава да прелита от един цвят на друг, разпръсквайки настроение и цвят. Тази пеперуда сте вие. Обичате социалните взаимодействия толкова много, че на практика дишате разговори. Една самотна вечер у дома вероятно ви звучи толкова вълнуващо, колкото да гледате как боята изсъхва върху току-що боядисаната от вас стена.

3. Вие перфектно въплъщавате термина „емоционално влакче в увеселителен парк"
Когато имате сангвиничен темперамент, вие сте длъжни да имате емоционални върхове и спадове. В един момент сте над Луната, а в следващия може да се цупите, защото някой е взел последното парче пица.

4. Имате много страстен живот

Когато се вълнувате от нещо и то е като заря на Нова година. Вашият ентусиазъм е заразителен, подтиква дори най-неохотните хора към действие. Но тази страст понякога изгасва точно толкова бързо, колкото се е запалила. Да, често бързо се отегчавате. Така че, ако някой се среща с вас, по-добре е да поддържа вашите срещи разнообразни.

5. Вие сте превъзходен комуникатор
Вие сте бъбриви, красноречиви и обичате да разсмивате хората. Въпреки че не всичко е бърборене на повърхностно ниво, любовта ви към говоренето често ви прави отлични в изглаждането на конфликти. Обратната страна обаче е, че може да говорите толкова много, че да забравите да слушате. Да имате способността да слушате какво казват другите хора, е също толкова важно, колкото да споделяте своите мисли и мнения.

6. Понякога може да бъдете много импулсивни

Да имаш сангвиничен темперамент или сангвиничен тип личност, означава да бъдеш импулсивен е записано в ДНК-то ти. „Планиране" не е любимата ви дума в речника. Вие сте спонтанни, импулсивни и обичате да се носите по течението. Докато това прави живота около вас вълнуващ, то може да бъде и рецепта за „непредвидени приключения".

7. Може лесно да бъдете разсеяни от нови, интересни неща, поради което имате кратък период на внимание

Като сангвинична личност имате слабост към нови, вълнуващи и лъскави неща. Тази любов към новостите често ви кара да жонглирате с твърде много топки наведнъж и понякога изпускате няколко. Да останете концентрирани, е най-голямото ви предизвикателство и винаги се борите с него. Колкото и да се опитвате, в момента, в който попаднете на нещо ново, било то нещо или дори преживяване, вие го преследвате, сякаш няма утре.

8. Много сте емоционални, дори и да не изглежда така
Вие сте като емоционален смелчага, усещайки нещата интензивно, но също толкова бързо преминавате към следващата тръпка. Вие се стремите да живеете в момента, да реагирате със сърцето си точно тогава и там. Някои хора може да ви определят като непредсказуеми или нестабилни, но просто ви трябва малко време, за да се върнете към първоначалното си весело аз.

9. Понякога може да станете много арогантни и контролиращи 
Когато става дума за увереност, вие я издигате на следващото ниво, понякога граничещо с арогантност. Имате вродено желание да парадирате със страхотността си на всяка крачка. С изключително високо самочувствие, вие се разхождате наоколо, сякаш сте неудържими, готови да завладеете света. Сякаш искате всички да знаят колко сте невероятни и как сте много над останалите. Това може да направи предизвикателство за други типове личности да се справят с вашето присъствие, което е по-голямо от живота.

10. Вие сте родени естествени изпълнители

Една от основните черти на сангвиника е, че винаги сте готови да излезете на сцената и да откраднете светлината на прожекторите. Независимо дали е караоке вечер в местния бар или дансинг на парти, вие ще бъдете отпред и в центъра, действайки с неудържима енергия. Вашият ентусиазъм да забавлявате е заразителен и вие се кефите да бъдете душата на компанията. Тази склонност към представяне се разпростира и на работното място. В групова обстановка често ще завладявате колегите си с анимирано разказване на истории, безпроблемно ангажирайки стаята с вашето харизматично присъствие. С личност като вашата, сякаш светът е вашата сцена и винаги сте готови да изнесете шоу.

Накратко
Да бъдеш или да познаваш сангвинична личност, е като да имаш постоянен билет за увеселителен парк. Има тръпка и много забавления, но не забравяйте да се държите здраво, защото това е едно страхотно пътуване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X