Напишете дума/думи за търсене

Истинската причина, поради която бившите партньори ни блокират в социалните медии

Може да заболи, когато разберете, че бившият ви е блокирал, но причините му вероятно са полезни и за двама ви.

И така - бившият ти те е блокирал? Ох, това е гадно. Но защо го е направил?

В крайна сметка връзката ви не е била толкова лоша и сте приключили отношенията си с положителна нотка. Тогава защо е този студен душ, с който ви облива?

Според лицензирания терапевт Джеф Гюнтер блокирането може да е друга форма на самозащита.
Блокирането от страна на някого, с когото доскоро сте били двойка, е начин да се справи и да се излекува от раздялата. И нека си признаем, трудно е да продължим напред, когато постоянно в лицето ни се навира това на някогашния ни любим.

Според семейният терапевт Лия Агире е твърде лесно да преследвате бившия си след раздяла. С няколко щраквания на мишката може незабавно да разберете какво се случва в животите ви, ако сте ги изтипосали в социалните медии.

Това обаче не е здравословно за нито за вас, нито за вашия бивш или за взаимното ви самолечение. А когато някогашната ви изгора ви блокира, това е опит да защити своя вътрешен мир.

Като не влиза в контакт с вас, доскорошният ви партньор гарантира, че няма да се оплита в миналото. Блокирането също му помага да избегне измислянето на сценарии в главата си, които започват с „ако".

Най-важното е, че блокирането на някого помага за укрепване на границите
Ако връзката ви е била токсична, укрепването на границите е необходимо, за да може да продължите напред. Помнете, че насилниците почти винаги използват социалните медии, за да продължат проблемното поведение, в което сте били въвлечени. Блокирането гарантира безопасността на вашето емоционално благополучие, дори „зачеркването" ви във виртуалното пространство да не е инициирано от вас.

Да бъдеш блокиран, е трудно хапче за преглъщане и може да се почувства като лично отхвърляне. Въпреки това е изключително важно да разберете, че това понякога е начинът на вашия бивш партньор да се излекува, ако осъзнава, че има проблем, и да продължи напред.

Честно казано, трябва да си вземем бележка от него и да направим същото. И така, как да се излекуваме от връзката си и да преодолеем раздялата?


Продължаване от бившия
Повечето хора ще преминат през болезнена раздяла в даден момент. Въпреки това не трябва да е трудно да се преодолее разбитото сърце.

Ако искате да превъзмогнете бившия си, позволете си да почувствате. Крещете във възглавницата си или пускайте до припадък Тейлър Суифт. Важното е да не потискате емоциите си само защото искате да ви възприемат като „силни".

След това дайте приоритет на вашата система за поддръжка. Отдайте приоритет на времето с тези хора, които ви подкрепят, ценят и ви зареждат с енергия, и минимизирайте времето с онези индивиди, които изглежда не ви разбират и не ви подкрепят.

Планирайте вечер с най-добрия си приятел или се отдайте на филмова вечер със семейството си. И докато „терапията" ви след раздялата напредва, не забравяйте да се съсредоточите върху грижата за себе си.

Спортувайте или медитирайте, за да откъснете ума си от нещата, които ви тревожат. Пишете в дневник на вашите мисли, за да ви помогне да се самоотразите, или отидете на разходка, за да изчистите главата си. Номерът е да се занимавате с дейности, които ще ви помогнат да отпуснете ума и тялото си.

Освен това опитайте да ограничите времето, прекарано в социалните медии. Вместо това се фокусирайте върху ангажирането с нови преживявания.
Те са полезни за вашето емоционално здраве. Дават ни доза допамин и могат да ни помогнат да преодолеем страховете си.

Колкото и да е трудно, раздялата се случва с причина. Използвайте опита си, за да се самоотразите върху това, което сте научили.
Не се иронизирайте и не използвайте минали грешки като стъпало за по-добро вземане на решения.
Раздялата не трябва да означава края на всичко. Като се научите да продължавате напред, вие проправяте пътя за нови, пълноценни връзки - с други хора или със себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X