Напишете дума/думи за търсене

3 причини, поради които социалните медии могат да бъдат особено брутални след раздяла

Според данни на Nielsen пълнолетните индивиди по света прекарват средно 25 часа седмично, използвайки някаква форма на социални медии. От пространството на тези платформи сме залети с информация за знаменитости, извънредни новини и лични съобщения, в това число и подробности за живота на нашите бивши половинки.

Когато преминавате през раздяла, навигирането във взаимодействието в социалните медии с експартньор може да бъде много предизвикателно. Защо е толкова трудно? Има поне три основни причини.

1. Имате постоянен достъп до информация за вашия бивш и какво прави в ежедневието си
Ако доскорошният ви любим е бил голяма част от живота ви, вероятно ще бъдете бомбардирани от информация за него в някои от профилите ви в социалните медии, независимо дали искате или не.

Може все още да сте приятели с него онлайн. Или пък сте го разприятелили, но той все още е сред приятелите на вашите (не)виртуални приятели, така че неговият социален живот все още е пред вас.
Проблемът с този непрекъснат поток от информация е, че за повечето хора раздялата изисква известно пространство.

Имаме нужда от време далеч от нашите бивши, за да започнем да създаваме „ново нормално", което не включва тях. По този начин повечето от нас извличат голяма полза от липсата на контакт.

2. Реакциите, които имате поради този продължителен достъп, могат да бъдат токсични
Когато научите нещо ново за бившия си чрез социалните медии, вероятно ще реагирате. Как? Може да искате да му се обади, да се опитате да се съберете отново, да се фиксирате върху това, което прави или с кого се среща, или да изпитате силен гняв и раздразнение от ситуацията.

Проблемът с реагирането на информация за бившия ви е, че обикновено е неприятно - а кой иска да се чувства разстроен заради човек, от когото се опитвате да се откъснете?

3. Това прави твърде лесно да се ангажирате с бившия си, когато вероятно имате нужда от почивка
Платформите за социални медии ви позволяват да продължите да се ангажирате с бившия си, но това може да не е във ваш интерес.
Всичко от размяна на гняв до отчаяни опити за помирение може да се случи на публични (или полупублични) платформи.

Разбира се, но е много по-здравословно да имате смислен обмен по частен, по-личен начин.
Правилните стъпки за социални медии след раздяла
Предвид тези реалности, трябва ли да се опитате да останете приятели с бившия си? Разумно ли е да използвате социални медии след раздяла? Трябва ли да прекратите приятелството с някогашната си половинка? Отговорите зависят от вас и от вашата конкретна ситуация.

Въпреки това, ако се борите с раздялата и сте фиксирани върху бившия си, ако останете активно ангажирани с него (дори и без той да знае) чрез социалните медии, ще ви бъде по-трудно да продължите напред.

Ако трябва да ограничите контакта, направете го. Ако трябва да стоите извън дадена платформа за известно време, направете го. Целта е да продължите напред по здравословен начин.

Колко дълго трябва да ограничите контактите с виртуалното пространство на бившия си? Докато вече не сте толкова реактивни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X