Напишете дума/думи за търсене

Обичате партньора си, но мразите да сте интимни с него? 5 неща, които променят това

Не искате да го нараните, но не искате да симулирате чувството, че сте възбудени, когато не сте. Усещате, че трябва да му покажете, че го обичате с интимност, но се чувствате напълно не на вълна секс. Страхувате се, че той ще търси плътско удоволствие другаде, което усилва стреса ви и ви затваря още повече в черупката ви.

Интимността е вплетена в тъканта на живота ни и носи много багаж, така че има умствени и емоционални неща, които може да трябва да разрешите, преди отново да жадувате за интимност. Обръщането към тези неща може положително да промени ума и тялото ви толкова драматично, че в крайна сметка да се насладите на интимност повече, отколкото някога сте очаквали.

Кои са петте неща, които трябва да направите, когато обичате половинката си, но мразите да сте интимни?

1. Говорете за това
Комуникацията и разговорите са жизненоважни за възстановяване на желанието ви за интимност. Говоренето за това помага. Колкото по-дълго блокирате разговора, избягвате го, отблъсквате го и се извинявате, че „ви боли глава", толкова по-трудно ще се почувствате отварянето и говоренето за него. Така че времето е от съществено значение.

2. Преоткрийте желанията си
След като поговорите открито с партньора си, създайте тайно пространство, където насаме да запишете всичките си мисли и чувства, без да се цензурирате. Направете свой дневник на желанията. Използвайте го, за да отбележите приливите и отливите на вашето желание, докато полагате усилия, за да го възвърнете.

Всички имаме желания, но те понякога са последното нещо, което обсъждаме във връзката. Желанието в най-чистата му форма поражда страст и когато отново станете страстни, ще откриете, че инстинктите ви се отварят. И, да, това включва любовна интимност!
Записването на вашите желания (независимо дали за парче шоколад, топла вана или физическо докосване) е просто упражнение, което може да ви помогне стабилно да се настроите към естествените си нужди от интимност.

Запомнете - желанието при жените включва и емоционална връзка, така че подхранвайте желанията си на всички нива, за да си върнете възбудата.

3. Влезте в контакт с тялото си
Писането върху хартия е страхотно. Въпреки това преодоляването на омразата ви към интимността също изисква да се свържете с тялото си по автентичен, естествен начин. Откъсването от интимното ви аз е откъсване от физическото ви аз. Време е да се върнете във връзка с физическата си форма по обичлив начин.

Започнете, като прекарате време навън сред природата — четене в парка на слънце или вечерна разходка край океана. Намерете начини да правите малки ваканции навън всеки ден и да се свържете отново със земята по някакъв начин. Разходете се, потичайте, седнете на прохладната си веранда. Бавните, дълбоки вдишвания навън правят чудеса за освобождаване на емоционалното напрежение, свързано с ниското либидо.

След това започнете да прекарвате известно време без дрехи. Оценявайте тялото си в огледалото и увеличете усещането си, че сте в кожата си. По-голям скок към по-голяма интимност включва йога, потапяне в гореща вана. Всички тези действия увеличават връзката ви с потиснатите инстинкти и ви помагат да започнете да се чувствате възбудени отново.

4. Управлявайте нивата на стрес
Най-важното нещо, което може да направите, за да възстановите желанието си, е да намалите нивата на стрес. Много неща причиняват стрес в живота, но някои са по-мощни от други, но когато мразите интимността, имате нужда от нови, алтернативни мерки. Чувството за интимно затваряне вероятно е свързано с чувството на нещастност или изтощение.

Стресът във връзката също пряко влияе върху това как се чувствате относно интимността. Познаването на вашите стресори (и как да ги елиминирате) може да помогне за намаляване на въздействието, което имат върху желанието ви. Намерете редовен изход за стреса си чрез енергични упражнения, масаж, йога, медитация и дихателни упражнения. Колкото повече движите тялото си, толкова по-добре ще се почувствате и желанието ви може да се появи отново бързо, за да може да възвърнете секса в романтичните си отношения.

5. Фокусирайте се върху чувствеността, а не върху интимността
Всички съвети по-горе имат за цел да ви накарат да се почувствате чувствени. Интимността се чувства много по-добре за жените, когато има мост към половия акт - усещане. Свържете се чувствено с партньора си, преди да опитате да възобновите правенето на секс. Намалете темпото и отделете необходимото време, за да се възбудите напълно. Имате пет сетива - изследвайте ги всички! Разпалете отново страстта си чрез алтернативно чувствено изразяване, включително свещи, ароматерапия, горещи вани, сауни, масаж, масла и шоколад. Всички те стимулират сетивата ви и подхранват възбудата.

Когато обичате половинката си, но просто не може да изпълните плътски желанието си към човека до вас, трябва да предприемете действия. Не бягайте от проблема. Но не се насилвайте да участвате в интимност, която в момента не усещате. Вместо това започнете да преодолявате пропастта между ума и тялото си, както и пропастта между любовта и желанието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X